Tepeden böyle görüntülendi, koronavirüs

Tepeden böyle görüntülendi, koronavirüs

Dünyanın ağzı açık kaldı! Tepeden böyle görüntülendi, koronavirüs

Ölümlerin ve vaka sayılarının artmasına rağmen, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde vatandaşlar, ucuz sebze ve meyve satılan pazarlarda önlem almadan yoğunluk oluşturdu. Öte yandan Afrika'da Covid-19 kaynaklı can kayıpları artarken vaka sayısı 1 milyonu aştı.

Uluslararası haber ajanslarının peş peşe Güney Afrika'dan geçtiği son fotoğraflarsa yaşanan facianın büyüklüğünü tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarıp dünyayı şoke etti...

ABD'nin ardından en fazla koronavirüs vakası görülen ülke olan Brezilya'da, salgın bir türlü kontrol altına alınamıyor.


Ölümlerin ve vaka sayılarının artmasına rağmen, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde vatandaşlar, ucuz sebze ve meyve satılan pazarlarda önlem almadan yoğunluk oluşturdu.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında en çok etkilenen ülkelerden olan Brezilya'dan gelen fotoğraflar önlem alınmadığını ortaya koydu.


Ölümlerin ve vaka sayılarının artmasına rağmen, Rio de Janeiro kentinde vatandaşlar, ucuz sebze ve meyve satılan pazarlarda önlem almadan yoğunluk oluşturdu.

Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 1079 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı ölü sayısı 99 bin 572’ye, vaka sayısı da 50 bin 230 artarak 2 milyon 962 bin 442’ye yükseldi.


Nüfusu 211 milyonu aşan Brezilya, Latin Amerika'da "salgının merkez üssü" olarak nitelendirilmeye devam ediyor.

KORKUNÇ FOTOĞRAFLAR 
Öte yandan, uluslararası haber ajanslarının servis ettiği bu yeni kazılmış binlerce mezarın fotoğrafı Afrika'nın yaşadığı koronavirüs kabusunun boyutlarını ortaya çıkarırken dünyayı da şoke etti.


Bu yeni kazılmış binlerce mezar Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'un hemen dışındaki Olifantsveil mezarlığından.

Afrika kıtasından koronavirüs salgınının ilk görüldüğü dönemde virüsle ilgili nispeten daha iyimser rakamlar geliyordu.


Ancak özellikle Güney Afrika Covid-19 salgınında çok zor günler geçirmeye başladı.

Ülkede giderek artan vaka sayıları Güney Afrika'yı dünyada en çok vaka görülen beşinci ülke konumuna getirdi.


John Hopkins Koronavirüs Bilgi Merkezi'ne göre şu anda ülkede 538 bin 184 aktif vaka ve koronavirüs kaynaklı 9 bin 604 ölüm var.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre Afrika kıtası genelinde son 24 saatte virüs bulaşan kişi sayısı 13 bin 363 artarak 1 milyon 25 bin 264'e çıktı.


Şimdiye kadar koronavirüs salgınından dünya geneline oranla daha az etkilenen Afrika'da vaka sayısı 1 milyonu geçti.

Güney Afrika 500 bini aşkın vakayla öne çıksa da, kıtanın geri kalanında sağlık sisteminin yetersiz kalabileceği ülkeler endişe yaratıyor.


Afrika Birliği, kıta genelinde yaygın test yapılmaması nedeniyle gerçek durumun bilinmediğini hatırlatarak, "Agresif önlemler alınmalı" uyarısında bulundu.

Haftalardır koronavirüs verilerini açıklamayan Tanzanya'daki durumu örnek gösteren Afrika Birliği, durumun endişe yarattığını bildirdi.


19
Güney Afrika'dan gelen, Covid-19 yüzünden hayatını kaybedenler için hazırlanmış mezar yerleri durumu ortaya koysa da yetkililer özellikle Güney Afrika'da durumun bildirilenden çok daha kötü olduğundan endişe duyuyorlar.
20
Güney Afrika Tıbbi Araştırma Konseyi'nin açıkladığı rapora göre birçok koronavirüs ölümü kayıtlara bile geçirilmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.