Tercüme Bürosu ve Tercümanlık Hizmetleri

Tercüme Bürosu ve Tercümanlık Hizmetleri

Tercüme yapmak ya da tercüman olmak son zamanlarda tüm üniversite öğrencilerinin sığındığı bir iş kapısı haline geldi.

Gençler bildikleri dillerin altını dolduracak bir lisans eğitimi aldıklarında hemen bir tercüme bürosu açarak ya da bir tercümanlık bürosunda işe girerek hayata atılıyorlar. Genelde Türkiye’de İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça dillerine tercüme gerekiyor. Uluslararası kullanılan dil olan İngilizce ise bunların arasında en çok tercih edilenler arasındadır.

İngilizce ‘ye tercüme yapan tercümanlar İngilizce yeterliliklerini güncel tutmalıdır. Dillerin kıymeti bilinmez, dolayısıyla o dilde bir süre çalışma yapılmadığında kelimeler kısa süreliğine unutulur. Bu nedenle, bir kelimeyi, cümle kalıbını veya bağlacı unutursanız, onları tekrarlayarak hatırlayın. Kitap okumak ve diğer alanlardan İngilizce çeviri yapmak kesinlikle gerekli, özellikle de İngilizce çevirileri çalışmak arasında uzun bir ara verdiğim için. Çeviriye başlamadan önce çevirinin tamamını okumalısınız. Çevirmen, metni cümle cümle çevirmeye başlamadan önce tüm metni okuyarak metnin doğasını ve ne tür bir metinle uğraştığını anlayabilir. Bu, cümle cümle çeviriye başlarken, farklı anlamlara sahip kelimeleri çevirirken metnin tamamı için en uygun anlamı seçmenizi sağlar. Bu nedenle çeviriye başlamadan önce metni hızlı bir şekilde kontrol etmek çok önemlidir.

Tercüme Yapmanın Aşamaları

Dile hâkim olmak kadar, Yabancı dile çeviri yapan çevirmenlerin kendi ana dillerinde yetkin olmalarını sağlamak da önemlidir. Anadiline iyi hâkim olmayan tercümanlar kaliteli tercüme alamazlar. Çevirmenler, ana dillerinin kuralları ve detayları konusunda yeterli bilgiye sahip değillerse ciddi çeviri sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirler. Bir yabancı dil cümlesi ne kadar iyi anlaşılırsa anlaşılsın, çevirmen onu ana diline doğru ve eksiksiz olarak çeviremezse çeviri başarılı olmayacaktır. Bu nedenle tercümanlar ana dillerinin kurallarını bilmeli ve doğru kullanmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.