Toplu İş Sözleşmesinde önerilen zam şaşkınlık yarattı!

Toplu İş Sözleşmesinde önerilen zam şaşkınlık yarattı!

Trabzon'da Toplu İş Sözleşmesinde önerilen zam şaşkınlık yarattı!

Trabzon'da Toplu İş Sözleşmesinde önerilen zam şaşkınlık yarattı!
Karadeniz Teknik Üniversitesinde Büro Kollarında çalışan yaklaşık 400 işçiyi temsil eden KOOP - İŞ ile KTÜ Yönetimi arasında süren toplu iş sözleşmesinde bir sonuca varılamadı.
Toplu iş sözleşmesinin hakem heyetine gideceği kaydedilirken KTÜ tarafından önerilen zam miktarı ise şaşkınlık yarattı. 3 Yıllık süreyi kapsadığı belirtilen toplu iş sözleşmesinde KTÜ adına görüşmelerde bulunanların 2021 yılında işçilerin maaşlarına zam yapmayı planlamadıkları bu nedenle de yüzde 0 önerisinde bulundukları kaydedildi.

Konuyla ilgili bugün 1 Mayıs ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Türk - İş Trabzon Şube Başkanı Gökhan Gedikli, “KTÜ’de biz yetkili olan sendikamızın Toplu İş Sözleşmesinde verilen teklif 2021 yılı için 0, 2022 için yıllık yüzde 3, enflasyon farkı yok. 2023 yılı  için de memura verilecek zam ve eflasyon farkı. Böyle bir düzen olmaz, böyle bir adalet olmaz. Bu arkadaşların yevmiyeleri ve aldığı maaşlar belidir. Göz var görmez, kulak var duymaz zihniyeti ile bir yere gelen arkadaşlarımız lütfen yetkilerini düzgün kullansınlar” diye konuştu.

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL


İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum