Tüm bankalara 1 Mart’tan itibaren gidilmeyecek!

Tüm bankalara 1 Mart’tan itibaren gidilmeyecek!

Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, Akbank ve diğer tüm bankalara 1 Mart’tan itibaren gidilmeyecek!

Corona virüsü salgını sürecinde milyonlarca vatandaş bankacılık işlemlerini dijital olarak gerçekleştirdi. Son olarak ise bankaların köklü bir değişikliğe gittiği öğrenildi. Buna göre, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, Akbank ve diğer tüm bankalarda şubelere gitmenin zorunlu olduğu hesap açma ve kapama işlemleri de 1 Mart’tan itibaren artık dijital olarak yapılabilecek.

Bankalarda hesap açma ve kapama işlemi yapmak isteyenler için önemli bir gelişme yaşandı. Sabah’ın haberine göre, 1 Mart tarihinden itibaren görüntülü görüşme ile müşteri olunabilecek veya banka şubesine gidilmesine gerek kalınmayacak.


Hesap açma ve kapama işlemi yapmak istemeyen vatandaşlar “Kimlik Tespiti” ve “Sözleşme” yapılması aşamasında süreci tamamen dijital ortamda başlayarak dijital ortamda bitirebilecek. Islak imza ve fiziki kimlik doğrulama zorunluluğunun ortadan kalkmasıyla birlikte dakikalar içinde banka müşterisi olmanın yolu da açılmış olacak.

İşlemlerin güvenli, hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirilmesi için adımlar ise bankanın sistemine entegre edilen altyapı sayesinde kullanıcı görüşme talebi göndermesiyle başlıyor. Talebi yapan müşteri sırası geldiğinde müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşmeye başlıyor. Bağlantı sırasında kimlik doğrulama işlemleri için kameraya erişim izni isteniyor. Müşteri izni verdikten sonra müşteri temsilcisi ile kamera aracılığıyla görüntülü görüşebiliyor. Bu süreçte müşteri temsilcisi; fotoğraf çekme, video kaydetme gibi özelliklerini kullanarak kimlik doğrulama adımlarını tamamlıyor. Kimlik doğrulama, gerçeklik kontrolü, OCR, NFC ve hologram okuma ise bu sistemin en önemli teknolojik güvenlik ayarları.
 
Dijital hesap açma-kapama işlemi için şartlar nelerdir?
Şubeye gitmeden dijital olarak hesap açma ve kapama işlemi için tek şartın 18 yaş üzerinde olmak olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.