Tüm Türkiye’de YASAKLANDI 24 Ekim 2020

Tüm Türkiye’de YASAKLANDI 24 Ekim 2020

FLAŞ KARAR! TÜM TÜRKİYE'DE YASAKLANDI!

Ticaret Bakanlığı, gümrük birimlerine uyarıda bulundu. Bakanlık yazısında, yurt dışından kargo ile ilaç temin edecek vatandaşların, doktorun yazdığı reçeteyi veya yurt dışındaki sağlık kuruluşları tarafından düzenlenen raporları ibraz etmeleri gerekiyor.

Öte yandan kargoyla cep telefonu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde olacak. Kargoyla cep telefonu yasağının istisnası ise yurt dışında unutulan telefonların olduğu belirtildi

Ticaret Bakanlığı, gümrük birimlerine denetimini sıkılaştırarak uyarıda bulundu. Bakanlık yazısında, yurt dışından kargo ile ilaç temin edecek vatandaşların, doktorun yazdığı reçeteyi veya yurt dışındaki sağlık kuruluşları tarafından düzenlenen raporları ibraz etmeleri gerekiyor. Öte yandan kargoyla cep telefonu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde olacak. Kargoyla cep telefonu yasağının istisnası ise yurt dışında unutulan telefonların olduğu belirtildi.

Bakanlıktan gümrük ve dış ticaret bölge müdürlüklerine yazılan yazıda, 1500 euro ve 30 kilogramı geçmeyen kişisel ürünlerin, kargoyla getirilebileceği, 22 euroyu geçmeyen mallarda ise gümrük muafiyeti olduğu hatırlatıldı. Yazıya göre, gümrük limitlerinde, pek parça kargo değil, bir kişiye aynı gün içinde gelen kargolar dikkate alınacak. Bazı mallar ile ilgili prosedür şöyle olacak:

PARANIN KARGOYLA GETİRİLMESİNE YASAK
İthalatçı şirketlerin numunelik eşya veya model olarak getirdiği mallar, gümrük vergilerinden muaf olarak beyanla geçecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.