Türk Hava Yolları, pilot ve kabin memuru 3500 kişilik iş

Türk Hava Yolları, pilot ve kabin memuru 3500 kişilik iş

Türk Hava Yolları, pilot ve kabin memuru olarak toplamda 3500 kişi alınacaktır.

Kabin Memuru Şartları Nelerdir?

Kişilerin ilk olarak kabin memuru olması adına T.C vatandaşı olması gerekir. Başvuru sırasında kişiler için belirtilecek yaş aralığında olmak gerekir. En az lise mezunu olunması gerekir. İyi derecede İngilizce bilinmesi de aranan şartlardandır. Adli sicil kaydının ve adli sicil arşiv kaydının bulunmaması gerekir. Daha önce THY şirketinde görev almış olmak da aranan kriterlerdendir. Kabin memuru şartları içinde değerlendirilecek olan hususlar bunlardan oluşur.

THY Pilot, Kabin Memuru Alımı Ne Zaman?


THY Genel Müdürü tarafından yapılan açıklamaya göre THY’deki kabin memuru sayısının her geçen yıl arttığı belirtilmiştir. Buna ek olarak 2023 yılında da bu sayının daha çok büyütüleceği ve alımlar olacağını da duyurmuştur. Peki THY pilot ve kabin memuru alımı ne zaman? Genel Müdür tarafından yapılmakta olan açıklamaya göre net bir tarih belirtilmese de 2023 yılında 1200 adet yeni pilot alınacağı bilgisi aktarılmıştır.

THY Pilot Alım Şartları Nelerdir?

Kişilerin T.C vatandaşı olması, 10.01.1962 tarihinden sonra doğmuş olmak, kişinin en az lise mezunu olması, uçuşla ilgili olarak herhangi bir ceza almamak, uçuş yerinden disiplinsizlik ya da fesih nedeniyle ayrılmamış olmak gerekir.


THY İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

THY’de çalışmak üzere kişilerin oluşturacağı başvurular THY resmi internet sitesi üzerinden gerçekleşecektir. Uygun şartları taşımayan ve internet dışında herhangi şekilde başvuru yapan kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir. Bu nedenle THY iş başvurusu nasıl yapılır? İlana başvurular THY kurumunun Kariyer Sitesi üzerinden online başvuru yapacaklar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.