Türkiye düğmeye bastı, ikisi birden... Devrim!

Türkiye düğmeye bastı, ikisi birden... Devrim!

Gelen son dakika haberlerine göre, SİHA teknolojisindeki kabiliyetini bir üst seviyeye çıkaran Türkiye, uzun süredir ANKA ve Bayraktar'ı diğer kritik platformlara entegre ediyor. Türkiye, bu noktada müşterek harekat kabiliyeti kapsamında devrim niteliğind

Gelen son dakika haberlerine göre, SİHA teknolojisindeki kabiliyetini bir üst seviyeye çıkaran Türkiye, uzun süredir ANKA ve Bayraktar'ı diğer kritik platformlara entegre ediyor. Türkiye, bu noktada müşterek harekat kabiliyeti kapsamında devrim niteliğinde adımlar atıyor.

 

 ATAK helikopterlerinin ANKA'dan gelen hedefleri imha edebileceğini belirten Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan, "Böyle bir durumun gerçekleşmesi çok ciddi bir kabiliyet kazanımı anlamına geliyor.

Ortak bir haberleşme yapısı üstünden, insanlı ve insansız sistemlerin birbirleri ile haberleşmeleri ve sahip olduğu farkındalıkları paylaşmaları oldukça kritik" değerlendirmesinde bulundu.


Yenişafak gazetesinden Hasan Hız'ın haberine göre, Türkiye yerli ve milli imkanlarla ürettiği kritik platformlara müşterek harekat kabiliyeti kazandırarak, savunma sanayisinde stratejik bir yol izliyor. Yapılan çalışmalarla lazer güdümlü TRLG-230 füze sistemi, SİHA'ların işaretlediği bir noktayı vurma kabiliyeti elde etmişti.

Öte yandan ANKA SİHA'lar, Entegre Otomatik Tanımlama Sistemi (AİS) yeteneğiyle donatılarak savaş gemilerimizle aynı dili konuşma kabiliyeti kazanmıştı. Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan, önümüzdeki dönemde ATAK helikopterlerinin ANKA'dan gelecek hedefleri imha edebileceğine dikkat çekti. ANKA'nın sahip olduğu kabiliyetlerle bulunduğu bölgeyi okuyabilen bir platform olduğunu söyleyen Doğan, şu değerlendirmeyi yaptı:


"ANKA, içerisinde yer alan faydalı yükler sebebiyle çok ciddi kabiliyetlere sahip. Yapılan çalışma ile ilgili kamuoyuna detay verilmedi ancak ben ANKA’nın görüntüleme ve diğer elektromanyetik alt sistemlerinden gelen verilerin, ANKA içerisinde anlamlandırılıp, ortak bir ağ yapısı üzerinden faydalı hedefleri ATAK ile paylaştığını ve günün sonunda ATAK helikopterinin ANKA’dan gelen hedefleri imha etmiş olabileceğini düşünüyorum.

Böyle bir durumun gerçekleşmesi çok ciddi bir kabiliyet kazanımı anlamına geliyor. Ortak bir haberleşme yapısı üstünden, insanlı ve insansız sistemlerin birbirleri ile haberleşmeleri ve sahip olduğu farkındalıkları paylaşmaları çok önemli bir kabiliyet."

ATAK ile ANKA'nın ortak hareket kabiliyeti elde etmesinin terörle mücadelede çok ciddi avantaj sağlayacağını belirten Doğan, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Müşterek çalışma kabiliyetimiz artıkça terörle mücadele kabiliyetimiz hem çok daha etkin ve yaygın hem de maliyet etkin bir hale bürünecektir. En önemlisi insansız sistemlerin kullanımı ile birlikte sivil kayıpların da ciddi anlamda önüne geçilmiş olacaktır.


Bu kabiliyet tabii sadece terörle mücadele konusunda da değil, tüm alanlarda hem konvansiyonel hem de gayri nizami harp alanlarda ülkemiz için çok ciddi bir avantaj sağlayacaktır.
10
Özellikle farklı etki alanlarındaki yani kara, deniz, hava ve hatta uzay alanlarındaki platformların da bu mimari üzerinden etkin ve entegre bir şekilde çalışabilmeleri ile çok büyük bir kabiliyeti kazanmış olacağız." milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.