Türkiye Taş Kömürü Kurumu TTK Şubat Ayı 1500 İşçi Alımı Başvurular ve Son Gelişmeler

Türkiye Taş Kömürü Kurumu TTK Şubat Ayı 1500 İşçi Alımı Başvurular ve Son Gelişmeler

Türkiye Taş Kömürü Kurumu TTK Şubat Ayı 1500 İşçi Alımı Başvurular ve Son Gelişmeler

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci TTK işçi alımına yönelik önemli açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na 1500 işçi istihdamının sağlanması için TTK Yönetim Kuruluna yetki verildi. Akabinde Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu bu alımların kura ile yapılacağını açıklamıştı. İşçi adayları TTK'ya yapılacak olan alımlar için başvuru tarihlerinin açıklanmasını bekliyor.

Türkiye Taş Kömürü Kurumuna (TTK) 1500 işçi alımı için meraklı bekleyiş devam ediyor. Kura ile yapılması beklenen TTK 2019 işçi alımları için başvuruların kabul edileceği tarihin açıklanması binlerce işçi adayı tarafından haftalardır takip edilen konular arasında başı çekiyor. TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu bu konuda 45 günlük takvimden bahsetmiş ve Şubat ayının başını işaret etmişti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, geçen yıl planlanan TTK’ya işçi alımının 2019'a bırakılmasından tedirgin olduklarını ifade ederek, bu yıl da işçi alınmaması durumunda tavırlarını en sert şekilde göstereceklerini söyledi. Demirci, yetkililer tarafından işçi alımlarıyla ilgili maalesef önemli adımların atılamadığını söyledi. Ak Parti Zonguldak milletvekillerinin de bu konunun üzerinde yeterince durmadıklarını düşündüğünü anlatan Demirci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tavrımızı en sert şekilde göstererek ne gerekiyorsa onu yaparız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü bizim her zaman söylediğimiz sözler var. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor, enerji bakanımız da bunu söylüyor, Maliye bakanımız da bunu söylüyor. Biz yerli üretime geçeceğiz diyorlar. İşçi almadan yerli üretime geçilmez. Zonguldak’ın altında 1 buçuk milyon ton kömür var. Bu kömür işçi ile çıkacaktır. Bunun için işçi alıp yer altındaki kömürün yer üstüne çıkarılması lazım."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, TTK’ya 1500 işçi alımı sürecinin uzaması sebebiyle kamuoyundan gelen eleştirilerle ilgili soruları yanıtladı. Zonguldak Milletvekillerinin işçi alımıyla ilgili Ankara’ya yeterince baskı yapmadığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan Uçar “Polat Türkmen ve Ahmet Çolakoğlu ile bu işi sıkı takip ediyoruz. TTK Genel Müdürümüzle birlikte Salı günü Ankara idik. Her şey tamam, Hazine ve Maliye Bakanlığından bir yazı bekliyoruz. O yazı da bugün yarın gelir” ifadelerini kullandı. İşçi alımının 2019 yerel seçimlere sarkacağı yönündeki söylemleri kabul etmeyen Hamdi Uçar “İşçi alımının yerel seçimlerle ilgisi yok. 1000+500 işçi alınacak biliyorsunuz. İlk etapta 1000 işçiyi o zamana kadar alacağız. İşçi alımı yerel seçimlere kalmayacak. Kamuoyunun bilgisi olsun” şeklinde konuştu.

Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürü Kazım Eroğlu, TTK'ya 1500 personel alımı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. TTK'ya personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağını ve kuranın ne zaman çekileceğini değerlendiren Eroğlu; Ocak-Şubat aylarını işaret etti.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu yapmış olduğu açıklamada; ''Kura çekimi Ocak ayının yarısından başlayıp Şubat ayının 1’ini bulur. Hazineden bugün yazı gelirse bir 45 günlük takvim var. Bu zorunlu takvim, biz buna müdahale edemiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile TTK'ya alınması kesinleşen 1500 işçi alımına yönelik önemli bir gelişme daha yaşandı. Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu yapılacak olan alımların kura ile yapılacağını açıkladı. Sadece kura ile alımların olabileceğine dikkat çeken Demirsu, alımların kura ile birlikte mülakat şeklinde gerçekleştirilebileceğini ve bunun da TTK Genel Müdürlüğü tarafından belirleneceğini ifade etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar geçtiğimiz günlerde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 1500 işçi alımı, ödenek yetersizliği yüzünden geciken projeler ve belediye başkan adayları ile ilgili soruları yanıtlamıştı. Kamuoyunda merak edilen TTK’ya işçi alım süreciyle ilgili artık son aşamaya gelindiğini belirten Milletvekili Uçar; ''TTK’ ya işçi alımı ile ilgili süreç devam ediyor. Şu anda Hazine Bakanlığı’nın onayı bekleniyor. Ondan sonra diğer yöntemlerle ilgili, usulleriyle ilgili, nasıl alacakları ile ilgili karar verilecek. Hangi tarihlerde ilan verecekler, onlara karar verecekler. Yılbaşına yetiştirmeye çalışıyoruz'' ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2019 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programı'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar yürürlüğe konuldu.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.