TÜRKİYE'DE DE GÖRÜLDÜ

TÜRKİYE'DE DE GÖRÜLDÜ

KORONAVİRÜSLE İLGİLİ KÖTÜ GELİŞME! TÜRKİYE'DE DE GÖRÜLDÜ..

Koronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam ederken, ortaya çıkan mutasyonlu virüsler endişeye neden oluyor. İlk olarak Hindistan’da görülen Delta varyantı 65’ten fazla ülkeye yayıldı. Delta varyantının görüldüğü ülkeler arasından Türkiye de var. İstanbul’da beş kişide bu varyantın görüldüğü açıklanmıştı.

İlk olarak Hindistan’da görülen Delta varyantı İngiltere’de hakim koronavirüs türüne dönüşmüş durumda.Birleşik Krallık’ta görülen yeni koronavirüs vakalarının çoğunluğunu, ilk kez Hindistan’da tespit edilen ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Delta varyantı olarak adlandırılan türün oluşturduğu açıklandı.

Koronavirüsün mutasyona uğramış bu varyantı ilk kez Ekim ayında Hindistan’da tespit edildi.

 
65’TEN FAZLA ÜLKEDE GÖRÜLDÜ
Tüm İnfluenza Verilerinin Paylaşımı Küresel İnsiyatifi’ne (GISAID) göre, Delta varyantı şu ana kadar 65’ten fazla ülkede görüldü. Türkiye’de de en son Nisan ayı sonunda, İstanbul’da beş kişide bu varyantın görüldüğü açıklanmıştı.

Delta varyantının ilk olarak tespit edildiği Hindistan’da ise Mayıs ortasında görülen zirvenin ardından vaka sayıları ve can kaybı geriliyor. Mayıs ortasında 400 bini aşan günlük vaka sayıları şu anda 90 binin altına inmiş ve hastanede yatanların sayısı da normal seviyelere yaklaşmış durumda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.