Türkiye’de en çok aranan ve en kolay iş bulanan meslekler

Türkiye’de en çok aranan ve en kolay iş bulanan meslekler

Türkiye’de en çok aranan ve en kolay iş bulanan mesleklere de yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi “İKO” tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun istihdam verileri ile Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan mezun bilgilerini analiz edildi. Türkiye’de en çok aranan ve en kolay iş bulanan mesleklere de yer verildi.
 
Türkiye’de iş fırsatı en kolay meslekler

Tıp,
Eczacılık,
Odyoloji,
Fizyoterapi,
Hemşirelik,
Pilotaj,
Psikolojik danışmanlık,
Öğretmenlik,
İnşaat mühendisliği,
Sağlık hizmetleri olarak istatistiki verilere yansıdı. İşte tüm sayılarla iş bulmaya dair tüm detaylar.
En çok aranan ve en kolay iş bulan meslekler tam liste

Birinci sırada Tıp yer alıyor. Tıp fakültesi mezunları en kolay ve hemen iş sahibi olan meslek olarak yer aldı. Kamuda istihdam oranı % 100. 6 aylık süre içerisinde ise iş bulma olasılığı % 91.5.
İkinci olarak Eczacılık mezunları yer alıyor. Mezunların iş bulma olasılığı bu bölüm için % 67.9. Mezuniyet öncesi iş bulma oranı düşük, % 3.3. Kamuda da iş bulmak eczacılık mezunları için oldukça zor. Özel sektörde ise yüksek.
Odyoloji mezunlarının iş bulma oranı % 67.1. İşitme ve denge üzerine uzmanlaşan bu bölüm mezunları üçüncü sırada yer aldı.
Fizyoterapi bölümünden mezun olanlar ilk 6 ayda iş bulma oranı % 57.8 olarak açıklandı. Mezuniyet öncesi ise % 5 dolayında iş bulma ihtimali var.
Hemşirelik bölümü mezunlarının ise ilk 6 ayda iş bulma oranı % 56.8 olarak belirtildi. Kamuda ise % 50 iş bulma fırsatı var.
Pilotaj bölümü mezunları ise son yıllarda özellikle havacılık sektörünün gelişmesiyle aranan mesleklerden biri oldu. İş bulma olasılığı % 56.5 olarak altıncı sırada yer aldı. Mezun olmadan iş bulma oranı çoğu meslekte olduğu gibi düşük, % 4.
Psikolojik danışmanlık bölümü mezunlarının ilk 6 aydaki iş bulma olasılığı % 55.9 olarak açıklandı.
Öğretmenlik bölümlerinden mezunların ilk 6 ayda iş bulma olasılığı % 55.6 olarak belirtildi. 1 yılda ise iş bulma şansı % 11.4. Kamuda ise işe girme oranı % 70 olarak belirtildi.
İnşaat mühendisliği mezunlarının ise ilk 6 aylık dönemde iş bulma şansı % 55.2 oldu. Mezun olmadan önce ise iş bulma oranı % 8.6.
Sağlık hizmetleri bölümü mezunları için 6 aylık sürece iş bulma oranı % 54 olarak açıklandı. 1 yıllık sürede ise iş bulma oranı % 15.7 oldu. Mezun olmadan sağlık hizmetler bölümü mezunları % 15.7 iş bulma olasılığı var.
Çoğu meslek için olmak üzere mezun olmadan önce iş bulma oranı oldukça düşük.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.