ÜCRETLİ ÖĞRETMENE KADRO KORKUNÇ BİR HAL ALDI!

ÜCRETLİ ÖĞRETMENE KADRO KORKUNÇ BİR HAL ALDI!

ÜCRETLİ ÖĞRETMENE KADRO KORKUNÇ BİR HAL ALDI!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi

“Ücretli öğretmenlerin mağdur olduğuna ben de inanıyorum” diyen Bakan Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sözleşmeli öğretmenlikle, kadrolu öğretmen arasında hiç fark yok. Sadece kimlik kartında yazıyor. Dört yıl sonra kadroya geçireceğiz. Ücretli öğretmenlerin mağdur olduğuna ben de inanıyorum. Şöyle bir kanuni değişiklik yapacağız. Bizde beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere, üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı konusunda bir imtiyaz tanıyacağız. Bu da onların uğradığı kaybı biraz giderecektir."

Bu açıklamanın ardından ücretli öğretmenler kadro için beklemeye başlarken bir açıklamada Türk Eğitim Sen başkanı İSMAİL KONCUKTAN GELDİ

Koncuk  “5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış olanların doğrudan mülakata alınabileceği şeklinde mevzuat düzenlemesi yapılabileceği, açıklaması ortalığı karıştırdı.” 

Milli Eğitim Bakanının ücretli öğretmenler için yaptığı bu açıklama ile baltayı taşa vurduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, “Çünkü 5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış çok fazla atanmamış öğretmen olmadığını hesap edemedi, ya da düşünemedi, ancak yaklaşık 400 bin öğretmenin tepkisi korkunç, bu tepki dinse bile, Sn Bakan’ın bu açıklaması tarihe geçti.” dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENE KADRO DÜZENLEMESİ İÇİN GELİŞMELERİ KAÇIRMA BİZİ TAKİP ET TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum