Ücretli öğretmenlik sonuçları E devlet sorgula

Ücretli öğretmenlik sonuçları E devlet sorgula

Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak

Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ücretli öğretmenlik başvurularının 24 Ocak 2018 tarihi itibarıyla e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtmişti. E-Devlet şifresine sahip olan bireyler, sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana 'ücretli öğretmenlik' terimini yazarak arama gerçekleştirdiler. Açılan sayfada 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıklayacak olan adaylar, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıkladılar. Tercih aşamasında ise mezun olunan okul kapsamında birden fazla mezuniyet bilgisi tercih edilebildi. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, 4- 7 Eylül tarihleri arasında atama tercihlerinde bulundu. Atamalar, 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları ve sözlü sınavlar esas alınarak yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 iş takvimiyle ücretli öğretmenlik atama süreciyle ilgili detayları paylaşmıştı. Takvime göre ücretli öğretmenlik atama sonuçları, tercih sürecinden 4 gün sonra yani 11 Eylül Salı günü duyurulacak. Ücretli öğretmen atama sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı ile ilgili resmi bir açıklama henüz bulunmuyor. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.


ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 iş takvimiyle ücretli öğretmenlik atama süreciyle ilgili detayları paylaşmıştı. Takvime göre ücretli öğretmenlik atama sonuçları, tercih sürecinden 4 gün sonra yani 11 Eylül Salı günü duyurulacak.

100920181205201774114.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen atayacağını duyurmuştu. Yeni eğitim öğretim yılında resmi eğitim kurumlarındaki öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 11-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında ücretli öğretmenlik sözlü sınavı gerçekleşti. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, 4- 7 Eylül tarihleri arasında atama tercihlerinde bulundu. Atamalar, 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları ve sözlü sınavlar esas alınarak yapılacak.

 

SONUÇLARA NEREDEN BAKILACAK?

Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yaptılar. Yapılan başvurular anında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine açılan ekranlara düşecek ve inha ya da onay işlemleri ile ücretli öğretmen adayları kurumlara görevlendirilecektir. Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Günümüz şartlarında üniversiteden mezun olduktan sonra hemen iş bulabilmek çok kolay değil. Ücretli öğretmenlik iş bulma konusunda sıkıntı yaşayan öğretmen adayları için alternatif bir yol olabiliyor. Hem maaş yönünden hem de çalışma saatleri yönünden ücretli öğretmenliği tam zamanlı bir iş olarak düşünmek yanlış olur. Maaş ve çalışma saatleri konusu net değildir. Bu ücretli öğretmenlik yaptığınız okula göre değişecektir. Tam zamanlı gibi olmasa da sigorta işlemleriniz ücretli öğretmenliğiniz boyunca yapılacaktır. Ancak sigorta girişleri de yine part time olarak yapılmaktadır.

Ücretli öğretmenlik, il ve ilçelerde öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bir sistem. Kadrolu öğretmenin her hangi bir sorundan dolayı izinde olma sürecinde bu öğretmenler yerine ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılır. Kadrolu öğretmenlerin işlerinin başına dönmesi ile ücretli öğretmenlik görevi yapan kişinin görevi sona erecektir. Bu nedenle ücretli öğretmenin bir sene boyunca sürekli aynı yerde çalışabilme gibi bir durumu olmayabilir. Çalışma süresi kısa da uzun da olabilir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri genelde eğitim dönemleri başında ücretli öğretmenlik başvurularını kabul ederler ve ilçelerindeki okullarda öğretmen açığı olması durumunda bu başvurulardan ücretli öğretmen görevlendirmesi yaparlar.

Ücret konusunda sizi çok tatmin edecek bir miktar olmayacaktır. Ama yine de iş arayan kişiler için para kazanmak için bir seçenek olabilir. Alacağınız ücret girdiğiniz ders saatine göre değişecektir. 2017 yılı için bir ders saatlik ders ücreti 12, 26 TL’dir. Bir ay içerisinde girdiğiniz ders saati sayısını bu miktarla çarparak aylık ücretinizi hesaplayabilirsiniz. Ders saati ücretli olarak çalışmanızdan dolayı tatillerde size ödeme yapılmayacaktır ve aynı şekilde sigorta ödemelerinizde tatil döneminde yapılmaz.

Ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri için yapılan değerlendirmelerde, ilk öncelikli Eğitim Fakültesi mezunlarına verilmektedir. Daha sonra sırasıyla Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olup formasyon belgesi olanlar, Fen- Edebiyat Fakültesi mezunu formasyon belgesi olmayanlar, diğer fakültelerin mezunları ücretli öğretmen olarak görevlendirilebilir. Bu nedenle başvuru yapmak için formasyon belgenizin olması şart değildir. Ancak olması size avantaj sağlayacaktır. Hatta bazı ilçelerde henüz mezun olmamış öğretmen adayları da ücretli öğretmenlik yapabilmektedir. Bu başvuru yaptığınız ilçenin açıkladığı şartlara göre değişebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.