Umutlandıran haberler

Umutlandıran haberler

KORONAVİRÜS BİTİYOR MU? UMUTLANDIRAN HABERLER GELİYOR!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını tüm dünyaya hızla yayıldı. Binlerce insan virüsten dolayı hayatını kaybederken Çinli bilim insanlarından koronavirüs aşısı ile ilgili sevindiren haber geldi. Alınan bilgilere göre koronavirüs aşısı hayvanlar üzerinde test edildi ve sonuçların iyi olduğu gözlemlendi.

 
Çinli bilim insanlarından koronavirüs aşısı ile ilgili umut veren haber geldi. Bilim insanlarının “BBIBP-CorV” adını verdikleri aşı hayvanlar üzerinde denendi ve deney sonucu umut verici oldu.

YÜKSEK MİKTARDA ANTİKOR
Aşı adayı BBIBP-CorV, maymunlar, fareler, Gine domuzları ve tavşanların vücudunda yüksek miktarda anitikor üretilmesini sağladı. Vücudun bu antikorlara sahip olması virüsün hücrelere bulaşmasını ve enfekte etmesini engelliyor.

5 AŞIDAN BİRİ OLMAYA ADAY
BBIBP-CorV isimli aşı, Çin devletinin sahibi olduğu Çin Devlet Farmakoloji Grubu’nun Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü tarafından geliştirildi.


 
Yetkililerin aktardığına göre BBIBP-CorV isimli aşı Çin’de insanlar üzerinde denenen 5 aşıdan biri olmaya aday.

1000 KİŞİDEN FAZLA İNSAN DENEYE KATILACAK
Yapılan hayvan deneylerinde olumlu sonuçlar vererek umut yaratan aşının insanlar üzerinde de aynı etkiyi yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.

Çinli bilim insanları 1000 kişiden fazla insanın katılacağı bir testin yolda olduğunu açıkladı.

Aşının etkinliği ancak insan deneyleri yapıldıktan sonra belli olacak. Aşının denendiği hayvanların vücudunda oluşan koruyucu antikorların deneye katılacak 1000 kişinin vücudunda da görülmesi en kritik eşik.


 
Antikorlara aşı çalışması yapılan insanların vücudunda da rastlanırsa Covid-19’un hücrelere verdiği zarar engellenmiş olacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.