Ünlü Sanatçı Hayatını Kaybetti

Ünlü Sanatçı Hayatını Kaybetti

SON DAKİKA! ÜNLÜ SANATÇI KORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ!

Ünlü sanatçı Cavit Murtezaoğlu koronavirüsten dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İran'da siyasi yasaklı olması nedeniyle uzun süredir İstanbul'da yaşayan Cavit Murtezaoğlu sevenlerini yasa boğdu.

Ünlü sanatçı Cavit Murtezaoğlu koronavirüs test sonucunun pozitif çıkması üzerine tedavi gördüğü Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti.


Murtezaoğlu, İran’da siyasi yasaklı olması nedeniyle uzun süredir İstanbul’da yaşıyordu.


 
CAVİT MURTEZAOĞLU KİMDİR?
İran Tebriz’de doğan ve Azerbaycan’da konservatuar eğitimi alan Cavit Murtezaoğlu, İran Ehl-i Hak alevilerinin müziğini caz formatıyla buluşturmuş ve Türkiye’de birçok konser vermişti. Murtezaoğlu makamsal yapıya dayanan müziğini ‘Caz-makam’ olarak tanımlamıştı.

İran’a döndükten sonra ‘Senli Günler’ ve ‘Susmam’ adlı iki albüm çıkardı. Aynı zamanda film ve belgesel müzikleri hazırladı.

Felsefi yazılarıyla dikkat çeken Murtezaoğlu İran, Avustralya, Azerbaycan, Almanya ve Türkiye’de felsefi seminerler verdi.

20 yıla varan eğitim tecrübelerini İstanbul’da kendi metoduyla ses eğitimi dersleri verdiği, ‘Ses Atölyesi’nde yoğunlaştırdı ve beş kitaptan oluşan doğu ve batı sentezli, ilk vokal metodunu yayına hazırladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.