Uzman Jandarmalara Müjde! Artık Astsubay oldular

Uzman Jandarmalara Müjde! Artık Astsubay oldular

JANDARMA Genel Komutanlığı kadrolarında görev yapan rütbeli personel kategorilerinin azaltıldı. Bu amaçla uzman jandarma kadrolarının astsubay kadrolarına dönüştürüldüğü belirtildi

’www.jandarma.gov.tr’ internet sitesinden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

1- Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarında görev yapan rütbeli personel kategorilerinin azaltılarak daha homojen bir personel yapısının oluşturulması, rütbeli personelin eğitim süresinin artırılarak daha nitelikli emniyet ve asayiş hizmeti verilmesinin sağlanması maksadıyla, Uzman Jandarma kadroları Astsubay kadrolarına dönüştürülmüştür.

2- Bunun sonucu olarak; 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren, Uzman Jandarma Okulunun kapatılarak, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunun öğrenci kapasitesinin artırılmasına karar verilmiştir.

3- Yapılan bu değişiklikle, liseden sonra Uzman Jandarma Okulunda bir yıl süreyle meslek? eğitim görerek mezun olan Uzman Jandarma yerine, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunda iki yıl süreyle akademik ve meslek? eğitim ve öğretim görerek mezun olan, ön lisans düzeyinde yüksek okul eğitimi bulunan, Astsubay rütbesinde personel istihdam edilerek, Jandarmanın vermiş olduğu emniyet ve asayiş hizmetinin niteliğinin artırılması sağlanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.