Uzmandan uyarı sakın yapmayın

Uzmandan uyarı sakın yapmayın

Uzmandan uyarı sakın yapmayın Sosyal medyada yayılmıştı: Türk doktorlardan maske açıklaması: Sakın yapmayın, ölürsünüz

Sosyal medyada son günlerde yayılan bir paylaşımda, iki maskenin arasına “okaliptüs yaprağı” konulması ve maskenin bu şekilde takılması yönünde bilgi verildi. Ancak konu hakkında görüşlerini aldığımız uzmanlar, böyle bir durumun gerçekçi olmadığını ve yaprağın, maskenin gözeneklerini kapatacağını aktardı.

Sosyal medyada maske hakkında yayılan bir bilgiye göre, iki maskenin arasına okaliptüs yaprağı konulması durumunda, bronşların açılacağı ve maskeyi takan kişinin rahatlayacağı şeklinde iddialar ortaya atıldı.Sıcak yaz günlerinde maske takmakta zorlanan bazı vatandaşların ise bu yöntemi uygulamaya çalıştıkları kaydedildi. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Göğüs Hastalıkları uzmanları, bu bilginin tıbbi bir dayanağının olmadığını ve normal şekilde de iki maskenin üst üste takılmasını önermediklerini kaydetti.
Konu hakkında açıklamada bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Kenan Abbaslı, “Bizim konu hakkında herhangi bir bilgimiz yok. Böyle bir şeyi önermiyoruz. Kısa dönem, üst üste iki adet maske takılabilir ancak bir süreden sonra bu da sorun yaratır. O yüzden vatandaşlarımızın bu tür bilgilere inanmaması gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamalarda bulunan diğer iki göğüs hastalıkları uzmanı da okaliptüs yaprağının rahatlatıcı etkisi olduğunu ancak kokusunun keskin olduğunu belirtti. Uzmanlar, uzun süre koklanacak okaliptüs yaprağının, sorunlara yol açabileceğini belirtti..

Okalliptüs yaprağı, bahsedilen şekilde maske arasına koyulduğunda ve kişinin uzun süre bunu kullandığında nefes alma zorluğuna yol açabilir. Bu nedenle de kişinin yaşamı tehlikeye girer. Ayrıca okaliptüs yağının yanlış kullanımı da sorunlara yol açarOkaliptüs içildiğinde mide bulantısına, kusmaya, kas zayıflığına, nefes alma problemlerine, artan kalp ritmine ve düşük tansiyona yol açabilir.Okaliptüs aynı zamanda düşük kan şekerine yol açabilir; bu nedenle şeker hastaları tarafından dikkatle kullanılmalıdır. Okaliptüs yağı bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Reçeteli ilaç kullananlar okaliptüs tedavisine başlamadan önce doktoruna danışmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.