Üzüm Kesiyor 3 Bin Dolar Kazanıyor Yurtdışı iş ilanları

Üzüm Kesiyor 3 Bin Dolar Kazanıyor Yurtdışı iş ilanları

İlginç iş ilanları

Avustralya iş ilanları 2020

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Dilara Sezen Çamlıbel'in sosyal medyadan paylaştığı mesaj rekor kırdı. Avustralya'da üzüm keserek ayda yaklaşık 21 bin lira kazanan Çamlıbel'in hikâyesi, Ekşi Sözlük'te de gündem oldu.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Dilara Sezen Çamlıbel, üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatın atılmak yerine yurt dışına çıkma kararı aldı.

Çamlıbel'in bu kararı yepyeni bir hayatın kapılarını araladı. Birçok arkadaşının iş görüşmesinde olduğu sıralarda yurt dışına yerleşmeye başladığını belirten Çamlıbel, 20 ülkeyi gezdiğini açıkladı. Avustralya'da üzüm keserken yaşadığı işçi-işveren tartışmasını da mesajına taşıyan Çamlıbel, "Ben hayatımda hiç kendimden üst pozisyondaki biri konuşurken "Yalan söylüyorsun!" diye bağırabilecegimi ve toplu iş bırakabileceğimi bilmiyordum. Türkiye'de şartlar böyle değildi. Tüm çalışanlarla birlikte işi bıraktık." sözleriyle açıkladı.  Dilara, Avustralya'da bir üzüm bağında çalışırken çekilen fotoğrafla birlikte şunları yazdı: "Merhaba arkadaşlar, ben Dilara Sezen Çamlıbel. Hep dünyanın bambaşka yerlerine gitmek, bambaşka hayatlar yaşamak istedim

. Üniversite boyunca hep çalışarak 20 ülke gezdim sırt çantamla. Bu sene mezun olunca da tüm arkadaşlarım büyük şirketlerin birbirinden çok para kazandıracak işlerine alınmak için defalarca kez mülakatlara giderken ben çalışma ve tatil vizesiyle Avustralya'ya geldim sırt çantalı olarak.

Burada asgari ücret 3500$ ( edit: bildiğiniz ABD doları ) olduğu için dünyadan tüm gezginler gelip para biriktiriyor, her seferinde 1 yıllık verilen bu vizeyi 3 yıla kadar uzatabiliyorsunuz. Bu fotoğrafı geçen hafta üzüm bağında onlarca gezgin, günde 8 saat 40 Avustralya dolarına, asgari ücretin 5 kat altında çalıştırılmaya isyan edip, toplu iş bırakmadan hemen önce çektik. Hem çalıştığımız taşeron şirket hem de tarla sahibi, hükümete onlarca kişi tarafından şikâyet edildi illegal derecede düşük ödeme yapıldığı için. Kimimiz taşeron şirketin patronuyla kavga etti kimisi tarla sahibiyle. Ben hayatımda hiç kendimden üst pozisyondaki biri konuşurken "Yalan söylüyorsun!" diye bağırabilecegimi ve toplu iş bırakabileceğimi bilmiyordum.

Türkiye'de şartlar böyle değildi. Ardından da işi bırakıp başka bir iş bulduk, şimdi saati 25 dolara çamaşırhanede temiz kıyafetleri askıya asacağız. Türkiye'de Boğaziçi mezunu olarak tüm imkânlarımı ve sosyal statümü geride bıraktım bir macera ile. Şimdi sadece kıyafet asarak dünyanın en yüksek asgari ücretini alacağım ??? Böyle bir maaşı, ayda 3000 dolara kadar biriktirebilirsiniz. ( Kazanabilirsiniz değil biriktirebilirsiniz ) Avustralya'da bir gezgin olarak, tüm hayallerinizi gerçekleştirmek sizin elinizde."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum