Web Tasarım

Web Tasarım

Web tasarım; internette görüntülenen web sitelerinin tasarım işlemleri için kullanılır.

Web tasarım süreci bir web sitenin içeriğini çevrimiçi planlama ve düzenlemeyi kapsar. Web uygulamalar, mobil uygulamalar ve kullanıcı ara yüzü tasarımı web tasarımı aracılığıyla yapılır. Web tasarımında belirli ana hatların oluşturulacağı çalışmalar yapılır.

  • Grafikler

Grafikler; fotoğraf, clipart, logo ya da simgeler şeklinde kullanılır. Bunlar kullanım kolaylığı yönünden sıkışık bir yapıda olmamalıdır ve sayfanın açılış hızını etkilememelidir. Grafiklerin web sayfasının içeriğiyle uyumlu olması da önemli bir husustur.

  • Düzen

Kullanılacak metin ve grafikler belirli bir düzende olmalıdır. Kullanıcıların web sitelerinde aradıkları bilgiyi hızlıca bulmaları önemlidir. Bu tasarımın dengesini, tutarlılığını ve bütünlüğünü düzen içinde korumasına bağlıdır.

  • Renk

Renk seçimi basit şekilde sadece siyah ve beyaz renklerle yapılabilir veya web uyumlu renkler kullanılarak kişi ya da kuruluşun markası ifade edilebilir.

  • Uyumluluk

Sayfanın görüntülenme oranını artırmak ve her seferinde aynı performansı alabilmek için farklı tarayıcılarda ve işletim sistemlerinde sorunsuz şekilde çalışabilecek web sayfası tasarlamaya dikkat edilmelidir.

  • Fontlar

Çeşitli yazı tipleri kullanımı sayesinde web sitesi tasarım kalitesi artırılabilir. Çoğu web tarayıcısı "web güvenli yazı tipleri" olarak bilinirliği olan fontları okunaklı şekilde görüntüleyebilir. Dolayısıyla tasarımcının yaygın olarak kullanılan fontlarla çalışmaya özen göstermesi faydalı olacaktır.

  • İçerik

Tasarım, içerikler ve görsel yoluyla sitenin vereceği mesajı geliştirmek için birlikte çalışabilir. Okuyucuyu şaşırtmak ve heves uyandırmak için okuyucuya istediğini vermek gerekir. Böylelikle kullanıcılar sitede daha fazla vakit geçirecektir. Kullanılacak yazılı metinler her daim verimli olmalıdır. İçerikler, alakalı anahtar kelimelerle uyumlanmalı ve arama motorlarında optimize edilmelidir. Metinler belirli bir uzunlukta olmalarıdır.

  • Navigasyon

Web sitesinin yapılandırma aşamasında menüler ve diğer navigasyon araçları kullanıcıların web sitesinde nasıl arama yaptıkları, nasıl göz attıkları dikkate alınarak oluşturulmalıdır. Site kullanıcı açısından verimli, ihtiyaç duyulan bilgiyi bulmaya hedefli, sitenin içinde kolaylıkla hareket etmeye yardımcı olacak biçimde kurgulanmalıdır.

  • Teknoloji

Tasarımcıların teknolojideki ilerlemelerden faydalanması onlara her zaman dinamik ve profesyonel web tasarımı içinde uygulayacakları izin, hareket ve yenilikleri katma özgürlüğü verecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.