WhatsApp kullanıcısı

WhatsApp kullanıcısı

WhatsApp kullanıcısı 15 Mayıs’tan sonra mesaj okuyamayacak veya gönderemeyecek!

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp’ın Türkiye kullanıcıları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Buna göre, birçok WhatsApp kullanıcısı 15 Mayıs’tan sonra WhatsApp’ın her özelliğini kullanamayacak. Örneğin mesaj okuyamayacak veya gönderemeyecek. Facebook ile veri paylaşımının kabulü için yeni gizlilik sözleşmesini onaylamayan kullanıcılar için son tarih 15 Mayıs olarak değiştirildi. Bu tarihe kadar onaylama yapmayanların hesapları pasifleştirilecek.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi Türkiye’de tartışma yaratmıştı. Kullanıcıların cep telefonlarına gönderilen gizlilik sözleşmesi onaylamak için son tarih 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a ertelenmişti. Son güne az bir zaman kala onay işlemi yapmayan kullanıcılara ne olacağı merak ediliyor.
 
120 gün sonra hesap tamamen silinecek
Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre, sözleşmeyi kabul edene kadar WhatsApp’ın tüm özelliklerinden faydalanamayacak. Ancak onay işlemi yapmayan kullanıcılara 120 gün süre tanınacak. Bu süre içerisinde kabul edenler uygulamayı kullanabilecekler. Ancak onay işlemini bu süreç içerisinde yapmayanların ise hesabı tamamen silinecek.

Whatsapp’ın gizlilik sözleşmesine tepki gösteren bir çok vatandaş, telegram, BİP ve Signal gibi alternatif uygulamaları kullanmaya başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.