WhatsApp’tan mesaj gönderemeyecek ve okuyamayacaksınız!

WhatsApp’tan mesaj gönderemeyecek ve okuyamayacaksınız!

15 Mayıs tarihinden sonra WhatsApp’tan mesaj gönderemeyecek ve okuyamayacaksınız!

Whatsapp’ın verileri Facebook ile paylaşma talebi Türkiye’de çok tartışılan konulardan biri olmuştu. Birçok kişi veri paylaşımını kabul ederken, çok sayıda vatandaş ise henüz sözleşmeyi onaylamadı. Peki, 15 Mayıs tarihine kadar WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenler ne olacak? İşte cevabı…

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, Türkiye’de milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Bu kapsamda Whatsapp’ın Facebook ile veri paylaşımı için kullanıcılara sözleşme yollaması çok tartışıldı. Pek çok kişi Whatsapp’ın bu sözleşmesini kabul etmedi. Sözleşmeyi kabul etmeyenlerin durumunun ne olacağı ise ortaya çıktı.
 
Aramalar devam edecek
Donanımhaber’de yer alan habere göre; 15 Mayıs’tan sonra sözleşmeyi kabul etmeyenler birkaç hafta boyunca aramaları ve bildirimleri almaya devam edebilecek. Ancak uygulamadan mesaj okuyamayacak ve gönderemeyecek.

Öte yandan Türkiye’de Rekabet Kurulu yeni uygulama nedeniyle Facebook ve WhatsApp hakkında resmen soruşturma başlatıldığı duyurmuştu.
 
Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:
WhatsApp kullanıcıların bir kısmına 08.02.2021 tarihinden itibaren verilerinin başka hizmetler için kullanılacağına dair bilgilendirmenin yapıldığı bilinmektedir. Bu durumda, kullanıcıların bir kısmının bu koşullara onay vermiş olması da oldukça muhtemeldir. Dolayısıyla ilgili geçici tedbir kararının Facebook tarafından sunulan bu yeni kullanım koşullarını kabul eden kullanıcılar da dahil olmak üzere Türkiye’deki tüm kullanıcılar bakımından geçerli olması gerekmektedir. Bu nedenle, Facebook’un, Türkiye’de bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara, veri paylaşımını içeren yeni kullanım koşullarını durdurduğunu bildirmesinin uygun olacağı sonucuna varılmıştır. Düzenlenen rapora ve incelenen dosya kapsamına göre, 4054 sayılı Kanun’un 9. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, oybirliği ile karar verilmiştir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.