YASAK AÇIKLAMASI

YASAK AÇIKLAMASI

Erdoğan ‘artan corona vakalarına karşı yeni tedbirler alınacak mı?

Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan corona vakaları ile ilgili tedbir alınacak mı sorusuna Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ışığında neler yapılacağına karar vereceğiz diye yanıt verdi.

Bilim kurulu üyelerin tavsiyelerini dikkate aldığını söyleyen Erdoğan vatandaşları toplu alanlardan uzak durup tedbirlere uymaya çağırdı.

Erdoğan'ın Sokağa çıkma yasağı konusunda Bilim kurulunun daha önceki önerilerini dikkate almadığı ortada.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’da bulunan Hz. Ali Camii’nde kıldı. Erdoğan, namaz sonrası gündeme dair açıklamalarda bulunup gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CORONA İÇİN YENİ TEDBİRLER ALINACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘artan corona vakalarına karşı yeni tedbirler alınacak mı?’ sorusuna Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri yönünde ne gibi tedbirler alınacağına karar vereceğiz”diye yanıt verdi. Vatandaşları maske ve mesafe kurallarına uymaya ve toplu mekanlardan uzak durmaya çağıran Erdoğan şunları söyledi,

Şu an itibariyle gerçekten İstanbul corona virüsü salgınında hemen hemen en önde gelen illerimizden bir tanesi.

Ve bu konuda bu mücadeleyi başta yazılı görsel medya olmak üzere sürdürmemiz lazım. Bir de toplu mekanlardan ciddi manada kaçınmak gerekiyor.

Yani bu toplu mekanlarda bulunmak, buralarda virüsün çok daha seri bir şekilde yaygınlaşmasını sağlıyor. Buna kendi evlerimiz de dahil. Mümkün olduğunca bu hassasiyeti gösterelim ki, evlerimizden misafirlerden korunmamız bunlara da dikkat edeceğiz.

Sağlık Bakanımız illeri gezip ne gibi tedbirler alacağımızın çalışmalarını yapıyor. Bilim Kurulu'nda yapılan çalışmalar neticesinde ne gibi tedbirler alınacak, bunlar bize de bildirilecek ona göre adımlarımızı da atacağız. Maske, mesafe, hijyen. Bunlara hassasiyetle sarılmamız lazım, dikkat etmemiz lazım.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum