Yaz Tatilinde ve Hafta Sonları öğretmenler okulda Telafi Eğitim

Yaz Tatilinde ve Hafta Sonları öğretmenler okulda Telafi Eğitim

Yaz Tatilinde ve Hafta Sonları Telafi Eğitim

Yaz tatilinde gerekmesi halinde yaz paketinin de konulacağının altını çizen Ziya Selçuk, "Öyle bir paket çalışmamız da var. Hafta sonu paketi de koyarız. Biz çocuğumuzun ulaşmasını istediğimiz yere ulaşana kadar gereği neyse bunu yapmakla mükellefiz." diye konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesine ilişkin, "Hiçbir endişeye mahal yoktur. Her türlü telafiyi de yaparız." dedi

Bakan Selçuk, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin koronavirüs tedbirleri çerçevesinde dar kapsamlı olarak gerçekleştirilen "Anadolu Sohbetleri" programına konuk oldu.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Bakan Selçuk, yeni koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle verilen tatilin uzayıp uzamayacağına ilişkin soru üzerine, "Emin olun bütün planlamamız tamamen dünyadaki somut verilere bağlı olarak, Türkiye'deki yayılım haritasına bağlı olarak, Bilim Kurulu'nun paylaştığı bilgilere bağlı olarak güncelleniyor. Burada biz şöyle olur veya böyle olur diyerek ani bir karar almak üzerine değil, olasılıklar üzerinden A senaryosu, B senaryosu, C senaryosu gibi senaryolar üzerinde çalışıyoruz." diye konuştu.

Uzaktan eğitimi ulusal ölçekte yapabilme kapasitesi olan birkaç ülke arasında Türkiye'nin de olduğuna dikkati çeken Selçuk, "Anne ve babalarımızın yanındayız. Bu hepimizin ortak işi ve en büyük sorumluluk bizde." dedi.

- "Endişeye mahal yok, her türlü telafiyi yaparız"

Okullardaki tatil kararı ile ilgili bir soru üzerine Bakan Selçuk, "İlk toplantıda daha virüs konusu bu kadar gündemde değilken. Bizim oradaki senaryomuz şuydu. Biz yayılım haritalarına baktığımızda erken kapatmanın avantaj olduğunu fark ettik. Ve çocuklarımızı okulda tutarsak evdeki yaşı büyüklere taşıma ihtimalleri çok yüksek. O yüzden de hiçbir endişeye mahal yoktur. Her türlü telafiyi yaparız." diye konuştu.

Selçuk, sınava girecek çocukların psikolojisinin de önemli olduğunu belirterek, "Bu toplumu rahatlatmamız lazım bizim. Sevgili öğrenciler, siz yüz yüze ne eğitim gördünüz, sınav onlardan, rahatlayın. Anne babayı rahatlatmamız lazım bizim." açıklamasında bulundu.

- "Sınavların zamanında olmasını istiyoruz"

Sınavların ertelenip ertelenmeyeceği yönündeki soruya da Bakan Selçuk, şu yanıtı verdi:

"Biz senaryolardan birisi olarak bunu tutuyoruz. Ama temel yaklaşımımız sınavı ertelememek. Biz sınavın zamanında olmasını istiyoruz. Ertelemek birinci kuralımız veya beklentimiz değil. Zaruret olmazsa, bir mücbir sebep olmazsa ertelemeyi planlamıyoruz. Ertelenebilir mi? Ertelenebilir. Mücbir sebep olursa

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.