Yeni MEB Mudurlerı Atandı

Yeni MEB Mudurlerı Atandı

Konya ıl Milli Egitim Mudurlugune yeni atama yapıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atama yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık bir ay önce Konya İl Milli Eğitim İl Müdürü Halil Şahin'in yerine İstanbul İl Müdür yardımcısı Mustafa Uslu'yu atamıştı.

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Uslu mazeret bildirerek görevlendirmenin iptalini istedi.
Uslu'nun talebini kabul eden Bakanlık, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeniden atama yaptı ve göreve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatör Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan'ı getirdi.

Turan'ın 10 Şubat Cuma günü görevine başlayacağı öğrenildi.

Şerafettin Turan kimdir?
1969 yılında Erzurum"da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da, Lisans öğrenimini de Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. Güzel sanatlara büyük ilgi duyan Turan bu ilgisine paralel olarak Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünü de bitirdi. Lisans Üstü öğrenimini Marmara Üniversitesi’nde Mimarlık (Restorasyon) Bölümünde sürdürmektedir.
Mesleğine, 1990 yılında Batman İlinde Sınıf Öğretmeni olarak başladı. Sırasıyla Batman, Erzurum ve İstanbul illerinde öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.
Mesleğinin yanı sıra Geleneksel Türk El Sanatları alanında almış olduğu eğitime paralel olarak önemli bir tarihi mirasa sahip olan İstanbul’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde konuyla ilgili eksikliğin giderilmesi amacıyla oluşturulan Tarihi Eserler Koordinatörlüğü görevini yürüttü. Ayrıca Turan, İstanbul İl Özel İdaresi Eğitim Kültür Müdürlüğü’nde de tarihi eserlerle ilgili çalışmalarda bulundu. Bu kapsamda Üsküdar Adile Sultan Kasrı başta olmak üzere birçok tarihi eserler kapsamında olan okul ve kurumların restorasyonunda da yönetici olarak görev aldı. Turan, yapmış olduğu çalışmaları 2011 yılında “Tarihe Tanıklık Eden Okullar” adıyla 2. ciltlik kitap haline getirdi ve bu alanda önemli bir kaynak sağladı. Geleneksel Türk El Sanatları Hat ve Tezhip dalında birçok sergi açtı.
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının Eylül ayından itibaren İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Koordinatör Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Turan, bu görevi sırasında İstanbul’da bir çok yerel ve ulusal projeleri yürütmüştür. Turan, evli ve dört çocuk babasıdır.

HAKİMİYET

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.