YKS sonuçlarını açıklandı.İŞTE merak edilenler:

YKS sonuçlarını açıklandı.İŞTE merak edilenler:

YKS sonuçlarını açıklandı.İŞTE merak edilenler:

Yeni sınav sistemi olan YKS geçtiğimiz sene YGS'nin yerine getirilmişti ve ilk sınav geçtiğimiz ay gerçekleşmişti. YKS'nin beklenen sonuçları ÖSYM tarafından erken saatlerde açıklandı. ÖSYM, YKS sonuçlarını günün ilk saatlerinde yayınladı. Peki üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS sonuçlarıyla beraber üniversite tercihlerini gerçekleştirecek olan öğrenciler üniversitelerin yerleştirme puanları ve tercih robotları hakkında detayları da merak ediyor. ÖSYM geçtiğimiz günlerde ön bilgilendirme için bir tercih kılavuzu yayınlamış olsa da gerçek tercih kılavuzu merakla bekleniyor. İşte YKS 2018 hakkında merak edilenler...

ÖSYM üniversite sınavı sonuçlarını genelde öğlen saatlerinde açıklarken bu sene bir sürpriz yaptı ve YKS sonuçlarını günün ilk saatlerinde yayınladı. Öğrencilerin üniversite hayatları için kadar niteliği taşıyan YKS sınavı açıklandı. Öğrenciler YKS sonuçlarıyla beraber, tercih etmek istedikleri okullara yerleşip yerleşemeyeceğini merak etmeye başladı, üniversite taban ve tavan puanları, yerleştirme puanları, tercih robotu bu noktada büyük önem taşıyan konular. Üniversite tercihleri 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos’a kadar sürecek…
 
YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI
 
Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler.
 
121.139 ÖĞRENCİNİN SINAVI GEÇERSİZ SAYILDI
 
ÖSYM tarafından yayımlanan 2018-YKS Sonuçları Ön Değerlendirme Raporu'na göre, TYT'ye başvuran 2 milyon 381 bin 412 adaydan, 2 milyon 260 bin 273'ünün sınavı geçerli sayıldı.
 
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?
 
YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Fakat, tercihlerine göre bir programa yerleşecek adayların üniversitelere kayıt takvimleri ÖSYM'nin bilgi amacıyla yayınladığı ön kılavuzda yer alıyor. Buna göre YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında gerçekleştirilecek.
 
 
YABANCI DİL OTURUMUNDA BİR SORUNUN CEVABI DEĞİŞTİ
 
 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın Yabancı Dil Oturumu'nun İngilizce Testi'nde (2018-YKS YDT) yer alan 41 numaralı soru için “C” olarak ilan edilen doğru cevabın “D” olarak düzeltilmesine karar verildi.
 
8 ADAY TAM PUAN ALDI
 
YKS giren adaylardan, Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday 500 puan aldı.
 
Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) başvuran 2 milyon 19 bin 564 adaydan 1 milyon 877 bin 568'inin sınavı, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuran 131 bin 423 adaydan da 109 bin 593'ünün sınavı geçerli kabul edildi.
 
TYT'ye giren adayların yüzde 83,06'sı AYT'ye, yüzde 4,85'i ise YDT oturumlarına katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.