YÖK 1000 Araştırma Görevlisi Alım ilanları

YÖK 1000 Araştırma Görevlisi Alım ilanları

YÖK 1000 Araştırma Görevlisi Alım ilanlarını yayınlamaya başladı

Yükseköğretim Kurulu merkezi ilan sistemine 25 Kasım 2016 itibariyle baktığımızda devlet üniversitelerinde çok sayıda (yaklaşık 900 civarı) araştırma görevlisi kadrosunun ilan edildiğini ve gün içerisinde bu ilanların artarak merkezi yönetim bütçe kanununa göre 1000'e ulaşacağını tahmin ediyoruz.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

1- En az lisans mezunu olmak, (İlanlardaki özel şartları taşıyıp taşımadığını kontrol ediniz.)

2- İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

3- ALES'ten en az 70 ve YDS'den (eş değerliliği bulunan diğer sınavlar) en az 50 puan almak. (Bazı üniversiteler senato kararıyla bu puanların üzerinde bir puan sınırı belirleyebilir. İlanlarda aranan asgari puanlar yer almaktadır.)

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İlan edilen bu kadrolarda aranan bölüm ve diğer şartları taşıyan adaylar istenilen belgelerle birlikte şahsen veya posta yolu ile üniversitelere bireysel başvuru yapacaklar.

DEĞERLENDİRME NEYE GÖRE YAPILACAK?

Üniversitelere başvuran adaylar ALES puanının %60'ı ve yabancı dil puanının %40'ı dikkate alınarak yapılan ön değerlendirme neticesinde; "ilan edilen kadro sayısının 10 katı kadar aday" giriş sınavına girmeye hak kazanacaktır.

Öte yandan, diğer araştırma görevlisi alımlarının aksine bu kadrolarda giriş sınavı "SÖZLÜ" olarak yapılacaktır. Ayrıca, her üniversitede kurulacak sözlü sınav jürisinde en az bir öğretim üyesi başka bir devlet üniversitesinden olmak üzere üç öğretim üyesinden olacak. Sözlü sınavdan 70 puan altında alanlar başarısız sayılacak.

Yapılan sözlü sınavdan sonra, ALES puanının %30'u, Sözlü Sınav Notunun %30'u, Lisans mezuniyet notunun %30u ve Yabancı Dil puanının %10'u dikkate alınarak BAŞARILI olarak atanmaya hak kazanan aday tespit edilecektir.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul Ve Esaslar" uyarınca, Yükseköğretim Kurumlarımızın araştırma görevlisi kadrolarına atama yapılacaktır.

16/12/2013 tarihinde ilan edilen ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına tercih işlemleri 18/12/2013 (Saat:17:30) - 25/12/2013 (Saat:17:30) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Şu an PDF formatında ilan edilen kadroların ilan numaralarına tercih işlemleri başladığında ulaşılabilecektir.
Açıklamalara ulaşmak için tıklayınız.

Genel Şartlara ulaşmak için tıklayınız.

Yeni ÖYP Usul ve Esaslara ulaşmak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.