YOK ARTIK! Promosyonda tarihi REKOR 72 bin 500 TL!

YOK ARTIK! Promosyonda tarihi REKOR 72 bin 500 TL!

Bankaların maaş promosyonu rekabeti hem emeklilerin hem de çalışanların yüzünü güldürdü. Akbank’ın sektörde rekor çıtasını yükseltebileceği iddia edildi.

Özel bankaların emekli maaş pastasından daha fazla pay alabilmek için başlattığı nakit desteği (promosyon) birkaç ayda 2 bin Türk Lirası (TL) civarından 7 bin 500 TL ile 10 bin TL aralığına yükseldi. Ralli karşısında hem kamu kurumları hem de özel firmaları bankaları yeniden müzakere masasına davet etti.

Fransız BNP Paribas tarafından satın alınan Türk Ekonomi Bankası (TEB), Anadolu Üniversitesi ile imzaladığı mukavelede çalışan başına promosyon tutarını 41 bin 500 TL’ye çıkararak rekor yarışında zirveye oturmuştu. TEB’in rekorunu Sabancı Holding’in amiral gemisi Akbank’ın yerle bir ettiği iddia edildi.

BANKA VE SENDİKA İDDİA KARŞISINDA SESSİZ

Akbank ile Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ile Fransa’nın otomotiv devi Renault’un Bursa fabrikasında çalışan herkese 72 bin 500 TL promosyon verileceği iddia edildi.

OYAK Renault’ta yetkili sendika Türk Metal Sendikası ile Akbank arasında imzalanan mukaveleye göre, üç yıllığına Akbank’ta her çalışan namına maaş hesabı açılacak.

Promosyon tutarı 30 Eylül’de seyyanen IBAN numaralarına aktarılacak. Ancak Akbank ile sendika promosyon iddiasına dair şu ana kadar bir beyanda bulunmadı.

Ankara Kulislerinde seslendirilen olayda bir kaynak mukavelenin yenilendiğini, ancak promosyon tutarının ise sır gibi saklandığını kaydetti. Aynı kaynağa göre, yeni promosyonlar 25 Eylül’de banka hesaplarına aktarılacak.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.