Yunan askeri ateş açtı! Bir mülteci sırtından vurularak öldü

Yunan askeri ateş açtı! Bir mülteci sırtından vurularak öldü

Yunan askeri ateş açtı! Bir mülteci sırtından vurularak öldü

Gelen bir son dakika haberine göre, Avrupa'ya gitmek için sınıra giden ve geçmek isteyen göçmenlere Yunanistan müdahale etti. Sırtından vurulan bir göçmen hayatını kaybetti.

 

Bu sabah Yunanistan sınırını geçmek isteyen göçmenlere iddiaya göre, Yunan askerleri ateş açtı. Askerlerin önce, önce havaya ardında da göçmenlerin üzerlerine ateş açtığı öne sürüldü. Bu sırada Yunanistan’a geçmek isteyen Ahmet Ebu Emad adlı göçmen, sırtından vurularak yaralandı. Göçmenlerin Türk sınırına taşıdığı Ahmet Ebu Emad yolda hayatını kaybetti. Ebu Emad'in cansız bedeni, Enez’de hastane morguna kaldırıldı.

OLAY ÖNCESİ YUNAN ASKERLERİ ŞİDDET UYGULAMIŞ

Edirne üzerinden sınırı geçmeye çalışırken Yunanistan askerleri tarafından sırtından vurulup öldürülen Suriye uyruklu Ahmed Ebu İmad'in yanındaki arkadaşları, Yunan güvenlik güçlerinin silah kullanmadan önce kendilerini darbettiğini söyledi. İmad'a ön otopsi yapıldı.

 

Öte yandan Reuters haber ajansına konuşan iki Türk güvenlik yetkilisi, bir Suriyeli göçmenin Türkiye-Yunanistan sınırını geçmeye çalışırken Yunan askerlerinin müdahalesi sonucu öldüğünü söylemişti. Türkiye'nin İdlib saldırısı sonrası sınır kapılarını açmasıyla on binlerce göçmen Yunanistan'a geçmiş durumda

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.