Yurt Dışı Kargolarından Coronavirüs Bulaşmaz!

Yurt Dışı Kargolarından Coronavirüs Bulaşmaz!

Yurt Dışı Kargolarından Coronavirüs Bulaşmaz!

Bu günlerde dünyanın ve Türkiye’nin en büyük gündemi haline gelen corona virüs, Çin’in Vuhan kentinden başlayarak, neredeyse tüm dünya ülkelerine yayıldı. Dünya bu virüsle savaş halinde... Korunmak için her türlü yöntemi uygulamaya başladık. Kolonya, maske, temizlik maddeleri, hijyenik jeller…

Özellikle virüsün yayılım gösterdiği ülkelerde insanlar sokağa çıkma konusunda daha temkinliler. Bu da haliyle internet üzerinden yapılan alışverişlerin daha artmasına sebep olmakta. 

 Kargo firmalarının ve internet üzerinden alımın artması da akıllara şu soruyu getiriyor? Kargo şirketleri ne kadar güvenli? Kargo üzerinden corona virüs bulaşır mı? Fast Kargo olarak bu konuyu araştırdık. Hem sizlerin hem de kendi güvenliğimiz için her türlü kargo hizmetinde en hijyenik şartlarla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışanlarımız ve araçlarımızda güvenli ortamı sağladık. 

Kargo Paketleriyle Virüs Bulaşır mı?

Yapılan açıklamalar neticesinde de corona virüsün kuru ortamda kısa sürede aktivitesini kaybettiği ve cansız varlıkların üzerinde varlıklarını sürdüremedikleri belirtildi.

İstanbul Üniversitesi Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy  “Koronavirüsler aktivitelerini ancak insan veya hayvanların hücreleri içinde sürdürebilirler. Virüsler kuru ortamlarda kısa bir sürede aktivitelerini kaybederler. Bu yüzden virüslerin nemli olmayan cansız nesnelerin yüzeyinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün değil” açıklamasında bulundu.

Ayrıca kargoyu hazırlayan kişinin mikroplu olması halinde paket mikrop taşır mı ?” şeklinde sorulan soruya Prof. Eraksoy: “Bazı bakteriler ve virüsler kuruluğa uzun süre boyunca dayanabilir ve canlılıklarını sürdürebilir. Virüsler hücre dışı kuru ortamlarda bulaşıcılığını çok çabuk yitirir. Bir virüs, infekte bir insanın çıkartılarıyla cansız bir eşyaya bulaştığı takdirde, aradan geçecek birkaç saat bile aktivitesini yitirmesi için yeterlidir. Böylece virüs artık başka bir insana geçemez hale geliyor.” şeklinde yanıt verdi.

Kargolarınız FAST EXPRESS Kargoyla sağlıklı ve güvenle sizin ve sevdiklerinizin yanında…

YURTDIŞINA KARGO GÖNDERMEK VE ALMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYINIZ

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.