Yurtdışına Kadrolu Sekreter iş Başvuruları Devam Ediyor

Yurtdışına Kadrolu Sekreter iş Başvuruları Devam Ediyor

2 Cape Town Başkonsolosluğu, 2 Manchester Başkonsolosluğu ve 1 Los Angeles Başkonsolosluğu olmak üzere 3 kuruma sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

Başvuru Nitelikleri Belli Oldu!

Bilgisayar kullanmayı bilen Türk uyruklu vatandaşlar başvuru yapacaklardır.

Adayların kamusal haklarından yoksun olmaması gerekmektedir.

Söz konusu ilana başvurular için arşiv ve güvenlik soruşturması kapsamın da olumlu sonuçlanmak gerekmektedir.

Ağır ceza almış adaylar ve 6 aydan fazla hapis cezası almış olan adaylar başvuru yapamayacaklardır.

Türkçe dil bilgisi kurallarına hakim aynı zaman da iyi derece de İngilizce bilen adaylar başvuru da bulunması gerektiği kamu kurumu tarafından açıklanmıştır.


Farklı ülkeler de her türlü hava şartların da çalışmaya uygunluk göstermek gerekmektedir. Adayların bu durumu kamu sağlık kurum ve kuruluşlarından alacağı sağlık raporu ile belgelendirmesi gerekmektedir.

Ayrıca Milli Eğitim bakanlığı tarafından onaylanmış olan yabancı okullardan mezun olan lise mezunlar da başvuru yapabileceklerdir.

Memur Alımı Başvuruların da Adaylardan İstenen Belgeler Nelerdir?

Başvuru yapmak isteyen adaylardan özgeçmiş belgesi, T.C. pasaportu, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma veya mezuniyet belgesi, askerlik durum belgesi ve renkli çekilmiş 1 adet fotoğraf istenmektedir.


Personel Alımı için Başvurular Nasıl Yapılacaktır?

Adaylar başvurularını 8 Şubat 2023 – 22 Şubat 2023 tarihleri arasın da başvurular alınacaktır. e-Devlet sistemi üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı- Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı üzerinden online başvuru alınacaktır.

En az lise mezunu adayların başvuru da bulunacağı ilana göre; başvuru yapmak isteyen adaylardan 7 Şubat 2023 tarihi itibariyle başvurular alınmaya başlandı. Bakanlığa bağlı 3 konsoloslukta alım yapılacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.