Yurtdışında Oturma İzni Nasıl Kurulur?

Yurtdışında Oturma İzni Nasıl Kurulur?

Yurtdışında Oturma İzni Nasıl Kurulur?

Yurtdışında Oturma İzni Nasıl Kurulur?

Yurtdışında oturma izni nasıl kurulur sorusu son zamanlarda özellikle yurtdışında yaşamak ve çalışmak isteyen Türklerin araştırdığı konuların başında geliyor. Yurtdışında okumak, çalışmak ve yaşamak için hemen hemen her Avrupa ülkesinde oturma izni alınması gereklidir. Oturma izni almak isteyen kişilerin sayısı her geçen gün daha da artsa da oturma izni almak oldukça zor bir işlemdir.

Oturma izni ve şartları her ülkede değişkenlik gösterir. Kişiler hangi ülkede oturma izni almak istiyorsa öncelikle o ülkenin şartlarını yerine getirmek durumundadır. Bu şartlar doğrultusunda bazı ülkeler ülkeye yatırım yapmak gibi şartlar da sunabiliyor. Bu nedenle de oturma izni alınmak istenen ülkenin şartları detaylı şekilde araştırılmalıdır.

Oturma İzni Neden Alınır?

Yurtdışında oturma iznive oturma izni ne işe yarar konuları oturma izni almak isteyen kişiler için önemli ayrıntılardır. Günümüzde eğer bir ülkeye gidip orada sürekli olarak yaşamak istiyorsanız bu durum düşündüğünüz kadar kolay olmuyor. Çünkü her ülkenin kendisine özgü bir takım şartları olsa da genellikle her ülke, ülke içinde yaşayacak olan kişilerin oturma izni alması gereklidir.

Oturma izni alan kişiler, iznin süresi bitene kadar aileleri ile o ülkede yaşama hakkına sahip olur. Bununla birlikte oturma izni olan kişilerin ülkeye giriş çıkışlarında vize bulundurma zorunlulukları da ortadan kalkar. Ayrıca her ülkede değişkenlik göstermekle birlikte her ülkede oturma izni ile belirli süreyi geçiren kişilerin ülke vatandaşlığı kazanma hakkına bulunabilir. Oturma izni alındıktan sonra kişiler yurtdışında yaşamanın yanı sıra aynı zamanda yurtdışında okumak ve çalışmak gibi haklara da sahip olur.

Oturma İzni Almak Masraflı mıdır?

Yurtdışında oturma izni nasıl kurulur ya da oturma izni masrafları nelerdir gibi konuları da yurtdışında oturma izni almak isteyen kişilerin bilmesi gereken cevaplardır. Yurtdışında oturma izni almak zor bir süreç olmakla birlikte aynı zamanda ülkede ülkeye değişse de belirli bir masrafa tabii tutulan işlemlerdir.

Genel olarak Avrupa ülkelerinin neredeyse hepsi oturma izni şartlarının başında belirli oranda ülkede yatırım yapma şartı vardır. Bu yatırımın yanı sıra aynı zamanda neredeyse tüm ülkeler için oturma izni alırken minimum 10.000 Euro civarında masraf olabilir. Bu miktarın büyük bir kısmı oturma izni için hazırlanması gereken evrakların hazırlanması sırasında harcanırken diğer kalan kısmı ise aracı kurumlara ödenir. Tüm bunlara ek olarak oturma izni almak isteyen kişiler en az 6 aylık geçim masraflarını da banka hesaplarında hazır hale getirmelidir. Bu da ayrı bir masraf demektir.

Kaynak:https://globaltrust.com.tr/hizmetlerimiz/yurt-disi-oturma-izni/

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.