Yüzde 20 Zam Kaçınılmaz

Yüzde 20 Zam Kaçınılmaz

Elektrik Fiyatlarına Yüzde 20 Zam Kaçınılmaz

Geçtiğimiz Temmuz ayında hem elektrik fiyatlarıan hemde doğalgaz fiyatlarına zam yapıldığı duyurulmuştu. Temmuz ayında yapılan zamdan kısa bir süre sonra eylül ayı başında sanayide doğalgaz fiyatlarının yüzde 15 oranında arttığı ifade edilmişti. Doğalgaz fiyatlarında yaşanan artış ise elektrik üretim maliyetlerinin artmasına neden oldu.

YÜZDE 20'LİK ZAM KAÇINILMAZ

Elektrik fiyatlarına önümüzde ki dönemde zam yapılması gündeme geldiği öne sürüldü. Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre; Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ yaptığı açıklamasında zammın kaçınılmaz olduğunu ifade etti

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ yaptığı açıklamasında Enerji Bakanlığı raporlarında ithal girdilerin yüzde 49 oranında arttığını söyledi. Bu kapsamda dağıtım şirketlerinin son iki aydır elektriği pahalı aldığını ifade eden Özdağ, bu dönemde 21 dağıtım bölgesindeki dağıtım şirketlerinin 2 milyar TL kayıpları olduğunu öne sürdü.

Dağıtım şirketlerinin kardan zarar ettiklerini ifade eden Özdağ, şirketlerin bu zararı deam ettirmeyeceklerini söyledi. Mehmet Özdağ elektrik zammı için Ekim ayını işaret etti. Zammın tüketiciye yansıtılmaması durumunda ne olacağına dair ise Özdağ, 'O zaman da bu zammı nasıl absorve ettiklerini açıklamaları gerekir. Yani şirketler karlarından daha fazla düşürmezler. Bu da kamu zararı demek. Bu da yine vatandaşa yük olarak yansır.' açıklamasında bulundu.

Çağada Kırım'da yaptığı açıklamsında elektriğin yüzde 50'ye yakınının doğalgazdan üretildiğini söyledi. Doğalgaz zammı sonrası elektrik fiyatlarına yüzde 20 yansıyacak, diyen Kırım bu tahmin değil, bir zorunluluk, ifadelerini kullandı.

Doğalgaz ve elektrik fiyatları 2021 yılında yaklaşık yüzde 40 oranında zamlanmıştı

Cumhuriyet 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.