YÜZDE 43 ZAM YAPILDI

YÜZDE 43 ZAM YAPILDI

FLAŞ ZAM KARARI! YÜZDE 43 ZAM YAPILDI!

Sigara ve alkol fiyatlarına zam geldi. Hem sigara hem de alkol grubundan alınan ÖTV artış gösterdi. Yapılan yeni zamla birlikte 20 TL’nin altında satılan sigara kalmadı. Peki, alkole ne kadar zam yapıldı?

Hem alkollü içecekler hem de sigaranın Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) yüzde 47,40’lık artışın ardından sigara ve alkole zam geldi. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı duyuruyla alkol fiyatlarına zam yapıldığını duyurdu. Aybaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda içkilere yüzde 43 oranında zam geldiğini belirtti.


 
Aybaş’ın paylaştığı listeye göre yaygın olarak tüketilen bir rakı markasına ait 70 cl’lik şişe 249 lira olurken, 100 cl’lik şişe ise 349 lira oldu. Yine yaygın olarak tüketilen bir viski markasının 70 cl’lik şişesi 349 lira olurken, 100 cl’lik şişesi 489 liraya yükseldi.

SİGARAYA ZAM
Sigara fiyatlarına 4 TL birden zam yapıldı. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş sigaraya zam geldiğini duyurdu. Aybaş’ın aktardığına göre, en ucuz sigara 21,50, en pahalı sigara ise 25,50 TL’ye yükseldi.

Kaynak:Kamudankariyer

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.