Yüzlerce Türk sokağa indi,

Yüzlerce Türk sokağa indi,

Yüzlerce Türk sokağa indi, Macron dondu kaldı

Fransa sokakları Türklerin sloganlarıyla inledi!
Son dakika haberlere göre, Fransız ürünlerine uygulanan boykot ve Charlie Hebdo karikatürlerine duyulan öfke patlaması dalga dalga yayılıyor, Fransa sokakları ise gece yarısı Türklerin sloganlarıyla inledi.

Fransa'da resmi binalara Charlie Hebdo'da yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerinin yansıtılmasıyla patlayan boykot fırtınası, dünyanın dört bir yaını alt üst ediyor.

Somali'den Endonezya'ya, İran'dan Filistin'e, Libya'dan Türkiye'ye birçok ülkede protestocular ateşe körükle giden Fransa lideri Emmanuel Macron'un fotoğraflarını yakıyor.


Somali'nin başkenti Mogadişu'da yüzlerce gösterici Fransa ve Macron'a öfke kustu, yere atılan Fransız bayrakları yırtılıp çiğnendi. Kalabalık 'Kahrolsun Fransa' sloganları attı.

İran'ın başkenti Tahran'daki protestocular ise Macron'u 'şeytan' şeklinde gösteren pankartlar taşıdı, Fransız liderin fotoğraflarını ateşe verdi.


Pakistan'da Karaçi ve Peşaver'de düzenlenen gösterilerde de benzer görüntüler vardı, öfkeli protestocular Fransız bayrağını yaktı.

Kudüs'te bir Arap mahallesindeki dükkana Emmanuel Macron'un yüzünde ayak izi bulunan fotoğraf ve yine Fransız lideri köpek olarak gösteren pankart asıldı.


Batı Şeria'da Beytüllahim'de Müslüman ve Hristiyan liderler bir araya gelerek Fransa'yı protesto etti, Yunan Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Atallah Hanna güçlü bir mesaj verdiklerini söyledi.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da yüzlerce insan 'Fransız ürünlerine boykot' sloganlarıyla yürüyüp yine 'İslam'ın düşmanı' olarak tanımladıkları Macron'un kuklalarını yaktı.


Macron'un yüzüne ayakkabıyla basılan fotoğraflar dünyanın her yerine yayılmış durumda, sosyal medyada da yine benzer fotoğraflar paylaşılıyor.

Charlie Hebdo dergisinin son olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan utanç verici karikatürü yayımlaması ise, Ankara-Paris hattında gerilimi zirveye çıkardı.


Türkiye'nin çok sert tepki gösterdiği karikatür için Dışişleri Bakanlığı Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarını bakanlığa çağırıp hiçbir adım atmayan Paris yönetimini kınadı.

Vienne şehrinde Ermenilerin saldırısıyla dört Türkün yaralanması üzerine ise, Fransız sokakları gece yarısı protesto dalgasıyla sarsıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.