Zam şampiyonu yağ

Zam şampiyonu yağ

Zam şampiyonu yağ

Özellikle de sıvıyağ fiyatları için yapılan yeni zamlar tepki çekerken Eylül ayında gıda fiyatları bir önceki aya oranla yüzde 2,1 oranında artış gösterdi. 2020 senesinin Eylül ayına oranla ise yaşanan artış yüzde 37,6 olarak kayıtlara geçti. 

HALKIN ENFLASYONU EYLÜL 2021 RAPORU YAYIMLANDI! 

Ankara'da belirlenen market ve pazarlarda vatandaşların geçinmek için en çok tüketmiş oldukları 76 gıda maddesi seçilerek oluşturulan sepet esas alınarak Birleşik Kamu-İş Konfederasyonun Ar-Ge birimi KAMUAR tarafından gerçekleştirilen Halkın Enflasyonu araştırmasının Eylül 2021 dönemine ilişkin sonuçları açıklandı. Açıklanan verilere göre dar gelirli ve sabit gelirli vatandaşların geçinmek için gelirlerinin büyük bir bölümünü gıda harcamalarına ayırmaları gerekiyor. 

Eylül ayında halkın enflasyonu sepette yer alan 76 ürün üzerinden gerçekleştirilen enflason raporuna göre aylık yüzde 2,1 yıllık ise yüzde 37,6 oranında artış gösterdi. 

zam-şampiyonu-sıvıyağ-oldu

ZAM ŞAMPİYONU SIVIYAĞ OLDU! 

Açıklanan verilere göre yıllık zam oranları dikkate alındığında Eylül ayının zam şampiyonu yüzde 79,3 oranında zam gören meyve fiyatları oldu. Yağ fiyatları yüzde 48 oranında zamlanırken ekmek, un, bulgur, makarna fiyatlarında ise yüzde 36,8 oranında artış yaşandı. Sebze fiyatlarına gelen zam oranı ise yüzde 61,7 oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.