Ziraat Bankası İstanbul merkezli Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak.

Ziraat Bankası İstanbul merkezli Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak.

Ziraat Bankası İstanbul merkezli olarak görev almak üzere 20 Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak.

Ziraat Bankası İstanbul merkezli olarak görev almak üzere 20 Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak.

ZİRAAT BANKASI A.Ş. MÜFETTİŞ YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI

Bankamız Teftiş Kurulu'nda İstanbul merkezli olarak görev almak üzere 20 Müfettiş Yardımcısı istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Görev Tanımı: Müfettiş Yardımcıları Bankamız Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görev yapmaktadır. Teftiş Kurulu Başkanlığı, Banka Üst Yönetimine banka faaliyetlerinin Kanun ve ilgili diğer mevzuat ile banka içi strateji, politika, ilke ve hedefler doğrultusunda yürütüldüğü ve iç kontrol-risk yönetimi sistemlerinin etkinliği ve yeterliliği hususunda güvence sağlar. Bu çerçevede, Teftiş Kurulu Başkanlığı yurtiçi ve yurtdışı tüm şubeleri, Genel Müdürlük birimleri ile bağlı ortaklıklar ve iştirakleri mahallinde ve merkezden denetlemektedir.

Genel Hususlar

Sınav süreci yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır.

Adayların mezuniyetlerine göre İdari ve Mühendislik olmak üzere 2 farklı alanda yazılı sınav düzenlenecektir.

Yazılı sınav Anadolu Üniversitesi tarafından 2 merkezde (Ankara ve İstanbul) 24 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirilecektir.

Banka, gerekli hallerde adayların sınava gireceği yerleri önceden duyurmak kaydıyla değiştirebilecektir.

Mülakat süreci Bankamız tarafından yürütülecektir.

Adaylarda Aranan Şartlar

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2. 01.01.1991 ve sonrası doğumlu olmak,

3. Yazılı sınava İdari alandan katılacak adaylar için üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, İstatistik, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Muhasebe ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya üniversitelerin Finans Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,

Yazılı sınava Mühendislik alanından katılacak adaylar için üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,

4. Erkek adaylar için işe alım tarihi itibariyle askerlik görevini tamamlamış veya erteletmiş olmak ya da askerlik yükümlülüğünden muaf tutulmuş olmak,

5. Daha önce T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı'nın mülakat aşamasında elenmemiş olmak.

Ödeme ve Başvuru Süreci

Başvuru sırasında dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir:

Başvurular 09-26 Mart 2021 Cuma günü saat 23.59'a kadar Anadolu Üniversitesi'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacaktır.

Başvuru formu aday tarafından noksansız olarak doldurulacak ve adayın son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı taranarak Başvuru Sistemi'ne eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

Sınava başvuracak adaylar, sınav maliyeti olarak 195 TL sınav ücreti ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında ÜNİVERSİTE'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.


Başvuru Formu Doldurulurken Dikkat Edilecek Hususlar:

Her adayın mezun olduğu/olacağı lisans bölümüne uygun olan sınav alanını (İdari ve Mühendislik alanları) seçmesi gerekmektedir.

Mühendislik alanından sınava girecek olan adayların aşağıdaki tabloda belirtilen mühendislik gruplarına göre mezun oldukları/olacakları mühendislik bölümüne uygun mühendislik grubundan sınava girmeleri zorunlu olup aşağıdaki tablo doğrultusunda sınav grubu tercihi yapılmalıdır. Sınav grubunu hatalı seçen adayların grupları Banka tarafından değiştirilecektir.


Sınav başvurusu sırasında HES (Hayat Eve Sığar) kodunun girilmesi gerekmektedir.


Formda bulunan alanların doğru ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

Formda beyan edilen özgeçmiş bilgilerinin sınav başvuru koşullarına uymaması halinde başvuru kabul edilmeyecektir.

İşe alım sürecinin herhangi bir aşamasında aranan nitelikleri taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Yanlış bilgi veren veya bazı bilgileri gizlediği tespit edilen aday, bundan doğacak sorumlulukları kabul etmiş sayılır ve gerçek dışı beyanla işe alımdan dolayı Banka'nın uğrayabileceği her türlü zarardan sorumlu olur.

Sınav Süreci

Sınav Daveti

Adaylar tercih ettikleri sınav merkezinde sınava gireceklerdir.

Başvurusu kabul edilen adaylar sınav merkezi ve saatini bildiren "Sınav Giriş Belgesi"ni 19 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren Anadolu Üniversitesi'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet adresinden başvuru sistemine giriş yaparak alabileceklerdir.


Yazılı Sınav

Yazılı sınav, belirtilen sınav merkezlerinde 24 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak olup, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır.

Adaylar sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesini (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışında başka hiçbir belge sınava girebilmek için geçerli olmayacaktır.

T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi hükümleri doğrultusunda Covid-19 (+) olan, Covid-19 temaslısı olan veya sınav binasına giriş esnasında vücut sıcaklığı 38 derece ve üzeri olan riskli adaylar için tutanak düzenlenecek ve sınav binasına alınmayacaktır.

Adayların sınav merkezine, kağıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, elektronik sözlük, iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; her türlü kesici ve delici alet, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler; içecek (su hariç) ve yiyecek vb. gıda maddeleri ile girmeleri kesinlikle yasaktır.

Sınava 15 dakikadan fazla geç kalan adaylar sınava alınmayacaktır.


Yazılı sınav 3 bölümden oluşmaktadır. Sınav tek bir oturum halinde gerçekleştirilecek olup, toplam soru sayısı 140 adet ve toplam sınav süresi 160 dakikadır.

Sınav soru dağılımı aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Tabloda sınavın her bir bölümünün konusu ve soru sayısı yer almaktadır.


Sınavın 1. ve 2. Bölüm'ü (Genel Kültür-Genel Yetenek, Yabancı Dil) her 2 alan için de ortak olarak yapılacaktır.

Sınavın 3. bölümü (alan bilgisi) İdari veya Mühendislik alanına göre farklılık arz edecek olup her bir alan için sınav konuları aşağıda belirtilmiştir.


İdari Alan için 3. Bölüm Sınav Konuları:

Ekonomi (Mikroekonomi, Makroekonomi, Uluslararası Ekonomi, Para/Banka/Kredi, Maliye Politikası, İşletme Ekonomisi, Türkiye Ekonomisi, Güncel Ekonomi),

Hukuk (Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İş Hukuku, Bankacılık Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu)

Muhasebe (Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi)

Mühendislik Alanı için 3.Bölüm Sınav Konuları:

Mühendislik alanından sınava başvuran adaylara aşağıda belirtilen ortak alan konularından ve sınav başvurusu sırasında mezun oldukları/olacakları bölüme göre seçecekleri zorunlu uzmanlık alanı gruplarına göre belirtilen konulardan sorular yöneltilecektir.

a) Ortak Alan

Genel Alan Bilgisi (Matematik I-II, Fizik I-II, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler, Mühendislik Etiği, Ticari Aritmetik)

Genel Ekonomi (Türkiye Ekonomisi, Güncel Ekonomi, Makroekonomi, İşletme Ekonomisi, Uluslararası Ekonomi, Para/Banka/Kredi)

b) Zorunlu Uzmanlık Alanı


Bilgisayar Grubu Soruları (İnternet ve Bilgi Güvenliği, Network, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Veri Yapıları ve Algoritmalar, Yapısal Programlama ve Nesne Tabanlı Programlama, İşletim Sistemleri, Web Teknolojileri ve Uygulamaları)

Elektrik/Elektronik Grubu Soruları (Elektrik Devre Temelleri, Devre ve Sistem Analizi, Sayısal Devreler, İşaretler ve Sistemler, Elektromagnetik Alan, Güç Elektroniği, Mikroişlemci Sistemler, Kontrol Temelleri, Elektronik)

Endüstri/İşletme Grubu Soruları (Üretim Planlama ve Kontrol, Yöneylem Araştırması, Mühendislik Mekaniği, Kalite Kontrol, İnsan Kaynakları, Üretim-Benzetim, İstatistik, Ergonomi)

Yazılı sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz, Anadolu Üniversitesi sınav hizmetleri web sitesinden çevrimiçi olarak erişilen form doldurularak, 28.04.2021 tarihi mesai bitimine kadar ve sayfada yer alan süreç takip edilerek yapılabilecektir.

Yazılı Sınavda Başarı Tespiti

Yazılı sınavda, sınav bölümlerinin her biri baraj niteliğinde olup başarı tespitinde bulunulması için; sorulan soruların 1. Bölüm'den en az %70'inin, 2. Bölüm'den en az %60'ının ve 3. Bölüm'den en az %50'sinin doğru olarak cevaplandırılması gerekmektedir.

Her bir bölüm için soruları belirtilen oranlarda doğru cevaplandıran adaylar arasından puanı en yüksek adaydan başlanmak üzere her bir alan bazında alınması planlanan Müfettiş Yardımcısı sayısının 4 (dört) katı aday (son adayla aynı puanı alan adaylar dahil) mülakata çağırılacaktır.

Sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet adresi üzerinden ilan edilecektir.


Yazılı sınav sonucuna itiraz, Anadolu Üniversitesi sınav hizmetleri web sitesinden çevrimiçi olarak erişilen form doldurularak, sınav sonucunun açıklanma tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ve sayfada yer alan süreç takip edilerek yapılabilecektir.

Mülakata çağırılmak üzere kontenjana giren adaylar Bankamızın www.ziraatbank.com.tr internet sitesinde ilan edilerek mülakata davet edilecektir.

Mülakat ve Nihai Değerlendirme

Mülakata katılmaya hak kazanan adaylara mülakat tarihleri, yerleri ve adayların yanlarında getirmesi gereken belgeler www.ziraatbank.com.tr internet adresinde duyurulacaktır.

Mülakatta 70 ve üstünde puan alan adayın yazılı sınav puanı ile mülakat notunun aritmetik ortalaması alınarak oluşturulacak not adayın nihai başarı notu olacaktır.

Mülakatta 70'in altında puan alanlar başarısız sayıldıklarından başarı sıralamasına dahil edilmeyecek ve bu adaylar için nihai başarı notu hesaplaması yapılmayacaktır.

Her bir alan için nihai başarı notu en yüksek olandan aşağı doğru sıralanacak ve ihtiyaç duyulan kontenjan kadar aday istihdam edilmek üzere Bankamız internet sitesinde ilan edilecektir.

Adayların sözlü sınav sırasında gösterdikleri performansa göre alınması planlanan Müfettiş Yardımcısı sayısının altında/üzerinde aday istihdam edilebilecektir.

m1.jpgm2.jpg

KOLAY İŞ BULMAK İÇİN 4 ŞEY YAPIN!

  1. 1- 30 Bin Personel Alımını kaçırmamak için hemen buraya tıklayıp Türkiye'nin En iyi Youtube iş ilanları kanalına abone olup Bildirim zilini açın!
  2. 2- Türkiye'nin En iyi Cep uygulamasını indirin iş ilanlarını ücretsiz cebinize iletelim!
  3. TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞ İLANLARI TELEGRAM GRUBU. 1000 KİŞİ ANLIK YAZIŞIYOR HİÇBİR İŞ İLANINI KAÇIRMIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL
  4. FACEBOOKTA TÜRKİYENİN EN İYİ TYP VE İŞ İLANLARI KPSS MEMUR ALIMLARI GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.