2022 Asgari Ücrete de Mi Temmuz'da Enflasyon Zammı Yapılacak?

Erdoğan Meclis Kürsüsünden Açıkladı! Asgari Ücrete de Mi Temmuz'da Enflasyon Zammı Yapılacak?

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. Dolar kurundan, gıda fiyatlarına, gündem başlıklarından siyasi tartışlamalara kadar birçok konu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde çalışanlara ek zam yapılması konusunda çok önemli ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Temmuz ayını işaret ederek gerekirse maaş düzenlemesi yapılabileceğini söyledi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETLİLERE 2. ZAM AÇIKLAMASI

Grup toplantısı konuşmasında asgari ücrete, memur maaşlarına ve emeklilere yapılan zam oranları hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmediğini söyledi. 

Memur maaşlarına yüzde 30'luk asgari ücrete yüzde 50'lik zam yapıldığını hatırlatarak emeklilere yüzde 25 maaş zammı ve 2.500 TL taban aylık düzenlemesi yapıldığını hatırlattı. Konuşmasının devamında yeni düzenlemeler olabileceğinin sinyalini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz'da ek zam yapılması konusuna dair şu ifadeleri kullandı. 

"Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz. Fahiş fiyata karşı her alanda ciddi tedbirler almaya başladık."

ALIM GÜCÜNE DAİR İKİNCİ MESAJ

Enflasyon oranlarının düşürülmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü de belirtilen açıklamada dünya ülkelerinden örnekler verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hayata geçirdiği etkin tedbirlerle kendisini koruma altına aldığını söyledi. 

Erdoğan dünyada enflasyon oranlarının arttığını vurgulayarak "Türkiye döviz kuru dalgalanması gibi can yakıcı bir sorunla da boğuşmuştur. Enflasyon artışı nispeten diğer ülkelerin altında kalmıştır. Döviz kurunda olduğu gibi enflasyonda da bir şişkinliğin olduğu ortadadır. En kısa sürede bu şişkinliği ortadan kaldırarak milletimizin haksız bir fiyat yükünün altında kalmasının önüne geçeceğiz." ifadelerini kullandı. 

MÜJDELİ TARİHİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının bu bölümünün son aşamasında ise yaz aylarında rahatlama olacağı müjdesi verdi. İstihdam sayısının arttığını ve 30 milyon sınırına geldiğini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstihdam sayısını 30 milyon sınırına getirmiş olmamız ülkemizi büyütme stratejimizin harfiyen işlediğini gösteriyor. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Önümüzdeki yaz aylarında çabalarımızın, fedakarlıklarımızın meyvelerini hep beraber almaya başlayacağız." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca gıda fiyatlarında ve diğer alanlarda oluşan fiyat artışlarının önüne geçmek için her alanda çalışmaların devam edeceğini vurguladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri