Ankara Necdet Seçkinöz İlköğretim Okulunun Başarısı

Ankaranın Yenimahalle İlçesi Necdet Seçkinöz İlköğretim Okulu Eğitimde İyi Örnekler konusunda model olmaya devam ediyor.

 Okul Müdürlüğünün daveti üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu okulun çok amaçlı salonunda öğrencilere yönelik eğitim konseri vermiştir.
 
Şef Cemi'i Can DELİORMAN yönetiminde öğrencilere kadın ve erkeklerin farklı ses renklerine sahip olduğunu; ton farklılıklarına göre kadınların soprano ve alto, erkeklerin de  tenor ve bas olarak adlandırıldıklarını  anlatmış; teorik bilgiler anında 40 kişilik “Devlet Çok Sesli Korosu” tarafından uygulamalı olarak öğrencilere gösterilmiştir. Çok Sesli Koronun anlamı ve önemi böylece öğrenciler tarafından daha net algılanmıştır.
 
Aynı zamanda bir koro şefinin yönetim etkinliğinin önemini göstermek için gönüllü öğrencilerden birkaçına koronun yönetimini bırakmıştır. Koro Şefliğini üstlenen öğrencilerimiz keyifli bir deneyim yaşarken şef olmanın getirdiği sorumluluğun da farkına varmışlardır. Şef Cemi'i Can DELİORMAN konser sonunda öğrencilerin ilgisinden çok memnun kaldığını söyleyerek, öğrencilere Kültür ve Turizm Bakanlığı Çok Sesli Korosunun Ankara konserlerine sık sık katılmalarını önermiştir.
Konser sonrasında Necdet Seçkinöz İlköğretim Okulu Müdürü Ali YÜZER, bir teşekkür konuşması yaparak Şef Cemi'i Can DELİORMAN’a çiçek takdim etmiştir. Ali YÜZER, öğrencilerinin burada öğrendiklerini kolay kolay unutamayacaklarını ve okul olarak bu konserin düzenlenmesi için çok çaba harcadıklarını ancak öğrencilerin yüzündeki memnuniyetin her şeye değdiğini belirtmiştir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri