Öğretmenlerin Haziran ve Eylül Seminerini İstediği İlde Almasına Yönelik Açıklama

Türk Eğitim Sen Öğretmenlerin Sana Sonu ve Sene Başı seminerlerini istedikleri ilde yapabilmelerine yönelik olarak Milli Eğitim bakanlığına bir yazı yazdı.

TES yazıda, öğretmenlerin yaz semşnerlerini görev yaptıkları llerde yapmalarının öğretmenlere önemli olumsuzlukları bulunduğu, farklı illerde çalışan eş öğretmenlerin birbirinden uzak kaldıkları, aile ile geçirilen zamanın uzadığı vb. gerekçeler ile seminerlerin öğretmenlerin istedikleri illerde yapılmasına izin verilmesine dikkat çekiliyor.

TES Açıklaması şöyle;

Bilindiği üzere MEB bünyesinde yer alan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenlerimiz her ders yılı başında ve sonunda iki hafta süren seminerlere katılmaktadırlar.

Öğretmenlerimizin mesleki çalışmalarını görev yaptıkları illerde yapmaya zorlanmaları mağduriyetlere sebep olmaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, öğretmenlerimizin stajyer, kadrolu ya da alan farklı gözetilmeksizin, 2016 yılı Haziran ayında ve 2016-2017 eğitim öğretim yılı sene başı seminer  döneminde yapılacak olan mesleki çalışmalarını istedikleri il ya da ilçe merkezinde  yapabilmesine imkan verecek yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi hususunda talepte bulunduk.

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri