Gençlik ve Spor Bakanlığında Sendikaların Yetki Süreci Mahkemelik

Ümit Güler

Gençlik ve Spor Bakanlığında 10. İş Kolunda Yetki Yarışına Giren Türk iş'e Bağlı Tezkopp iş Sendikası ile Hak iş'e Bağlı Öz Büro iş Sendikası 2 Kasım 2020 Tarihinde Çalışma Bakanlığına Yetki Tespiti Başvurusunda Bulundu.Çalışma Bakanlığı 2 Kasım Tarihli Yetki Tespiti Başvurusunu Red Edip 6 Kasım 2020 Tarihinde Tekrardan Yapılan Yetki Tespiti Başvurusunu Kabul Etmiştir.

Tezkopp iş Sendikasının Genel Örgütlenmeden Sorumlu Sekreteri Çağdaş Duyar Yayınlamış Olduğu Videoda Biz Çalışma Bakanlığına Bağlı Asya Programına Entegre Edilen Sendika Programını Kullanıyoruz Orada İş Kolundaki Üye Sayımızı Görebiliyoruz.Rakip Sendika Öz Büro'dan % 70 Fazla Üyemiz Var Dedi ve İşçi Üye Listesini Canlı Yayında Paylaştı.

10. iş Kolunda Türkiye Genelinde 15 Bin Civarinda İşçisi Olan Gençlik ve Spor Bakanlığında Çalışan işçilerin Aileleri ile Birlikte 60 Bin Kişiyi Öz Büro iş Sendikası Zor Duruma Düşürmüştür Dedi.

Çalışma Bakanlığı Öz Büro iş Sendikasının

2 Kasım 2020 Tarihli Yetki Tespiti Başvurusunu Red Etmiş 6 Kasım 2020 Tarihli Yetki Tespiti Başvurusunu Baz Almıştır.

Öz Büro iş Sendikası Bu Sebeple Konuyu Mahkemeye Taşımış ve Dava Açmıştır. 

Tezkopp iş Sendikası,

Öz Büro iş Sendikasının Temmuz Ayında Çalışma Bakanlığının Sendikaların Üye Sayısını Açıklayacak Olması ve Öz Büro iş Sendikasının  İş Kolu Barajı Altında Kalacağını Bildiği için Böyle Bir Yanlış Yola Gittiğini Savunuyor.

Peki Gençlik ve Spor Bakanlığında Yetki Süreci Mahkemeye Taşındı Olan Gariban işçiye Olacaktır.

Temmuz Ayı veya En Geç Ağustos Ayında Kamu Çerçeve Protokolü imzalanacaktır.

Peki Gençlik ve Spor Bakanlığı 10. İş Kolunda Yetkili Sendika Belli Olmadığı için Çalışan işçiye Zam Verilmeyecek,Geriye Dönük Zam Farkı Verilmeyecek.Enflasyon Zammı Verilmeyecektir.

Taaakii Mahkeme Süreci Bitip Yetkili Sendika Belli Olup Yeni Toplu iş Sözleşmesi imzalanana Kadar.

Bu Geçen Zamanda İşçinin Ahını , Günahını Kim Alacak???

Belki Mahkeme Davayı Red Eder,

Belki Dava Uzarda Uzar ...

Davayı Hangi Sendika Kazanırsa Kazansın Kaybeden işçi Toplu iş Sözleşmesi Süresi Yetki Tespiti Süresi Pazarlık Aşaması Arabulucu Aşaması.....Uzlaşı Olması  Halinde En Erken Kasım Aralık Ayında Tis İmzalanır. 

Türk iş ve Hak işe Bağlı Her iki Konfederasyonun Üyesi Olan Tezkopp iş ve Öz Büro iş Sendikalarının Üye Kapma Yarışında Olan İşçiye Olacaktır.