KYK & TOLEYİS TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİ

ihsan TATLI

KYK & TOLEYİS TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİ.

Gsb KYK nin üyesi olduğu TUHIS sendikası ile Kyk da yetkili bulunan Toleyis sendikasinin arasında  2021 /2022 yıllarını kapsayacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerini 28 Ocak saat 14.00 de yapılan ilk görüşme ile resmi olarak başlamış oldu.

Bu tarihten sonra sırası ile 23 Şubat saat 14.00,de,4 Mart saat 14.00 de, 11 Mart saat 10.00 da ve son olarak 23 Mart saat 14. 00 de yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden herhangi bir sonuç çıkmaması üzerine arabulucu süreci başlamıştır.

Yetkili sendikanın en son 16 Nisan da kendi resmi Facebook sayfasindan  yaptığı açıklamaya göre toplu iş sözleşmesinde 2 aylık sürenin dolduğu ve  arabulucu aşamasında olduğu belirtiler.

Resmi  arabulucu süresinin 15 gün olduğunu düşünürsek, arabulucu süresinin de dolduğu ve Türk iş ile Çalışma bakanlığının imzalayacagi kamu çerçeve sözleşmesinin beklendiği, Çerçeve sözleşmesi imzalandiktan sonra, buradan çıkacak maddi ve sosyal hakların bütün işçilere kapsayacaği, , bu sözleşme imzalandiktan sonra yetkili sendikanın sözleşmeyi Agustoz ayı içerisinde imzalanması bekleniyor.

Yetkili sendikanın 16 Nisandan buyana Toplu iş sözleşmesi süreci hakkında herhangi bir açıklama yapmaması işçiler tarafından tepki ile karşılanmıştır. 

Yaklaşık 25 bin çalışanı ilgilendiren GSB KYK toplu iş sözleşmesini üyeleri yetkili sendikadan bir açıklama beklemektedirler. Saygılarımla..