2021 Kamu Çerçeve Protokolü ÖNEMLİ

Birçok kurumda 31.12.2020 tarihinde  eski Toplu iş sözleşmeleri  bitmiş,yeni dönemde yetki alan sendikalar 2021/2022 Yılı Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 1 Ocak 2021 yılı tarihi itibari ile başlamışlardır. 1 Ocaktan bu güne 4,5 ay gibi bir süre geçti.

Henüz hiçbir kurumda Toplu iş sözleşmesi imzalanmamistir.Kyk (TUHİS) İle yetkili sendika görüşmelerinde iki aylık sürede idari ve ücret bakımından hiçbir anlaşma sağlanamadı.

En son arabulucu görüşmelerinde ki süreç başlamış olup, o günden sonra yetkili sendika tarafından bir açıklama yapılmamıştır. Yaklaşık 25 bin kyk çalışanı süreci merakla ve sabırla takip etmektedir. Bu süreçte hiçbir işçinin hak kaybı söz konusu değildır.

Yapılan açıklamalara ve sürece bakılırsa Türk iş ile Hak iş ortaklaşa yurutecejleri kamu kesimi çerçeve Protokolunun İMZALANMASI beklenecek ve oradan çıkacak kazanımların aynısı işçilere zam oranı olarak uygulanacaktır. Bir önceki Toplu iş sözleşmesinde de aynı uygulama yapılmıştır.

12 Agustosda kamu çerçeve Protokolü imzalandı ve 20 Agustosdada yetkili sendika kyk adına TUHİS ile SÖZLEŞME imzalamışti.

SÖZLEŞMENİN imzalandığı Tarihten geriye dönük 1 Ocak 2021 tarihine kadar bütün haklar hesaplanıp bütün işçiye paralar toplu olarak yatırılacaktir.

Verilecek zom oranı farkların Tediye, ikramiye, mesai ve ücret zammı v b  gibi bütün farklar hesaplanıp işçinin hesabına hiçbir hak kaybı olmayacak şekilde yatırılacaktir.

Bu konuda herkes rahat olsun. Türk iş tarafından çerçeve taslağının çalışma bakanlığına gönderilmesi ile süreç başlayacaktır. Tahmini Agustos ayı içerisinde İMZALANMASI bekleniyor.

Gsb tarafında ise yetkili sendika henüz açıklanmamış olup, önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. YETKİLİ sendika açıklandıktan sonra gsb de de Toplu iş sözleşmesi süreci başlamis olacak.

Yapılacak Toplu iş sözleşmelerinin bütün işçi arkadaşlarıma hayırlı olması dileğiyle. Kalın sağlıcakla. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.