Gökhan Yurdagül

Gökhan Yurdagül

4C'liler kadroya alınmalı(AKİM'in Cevabı)

  Ellerinden alınan hak ayıbı ile ülkemiz Türkiye’sin de köle zihniyeti ile çalıştırılan 4C’li personelin özlük haklarıyla ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmaması ne acıdır. Tekel sürecinde başlayan o gerginlikle Hükümetin rafa kaldırdığı yani gözden çıkardığı 4C’li çalışanlarının sorunları ne zaman görülecek?

   Devlet kurumların satılmasıyla kadroları alınıp kapı önüne koyulan bu 4C’li çalışanların, ellerinden alınan kadroları derhal geri verilip bu ayıba son verilmelidir. Hükümet unutmasın: “ Aldıkları %51 oylarda  kadrolarını kaybeden 4C'lilerin de  oylarının olduğunu”.

  AKİM(Ak Parti İletişim Merkezi)’ ne 4C’li çalışanların kadroya geçirilmesi için bir çalışmanın olup olmadığı ve kadro çalışmalarına dâhil olup olmadığı yönde sorduğum soruya verilen cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sayın GÖKHAN YURDAGÜL

AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 130125-0201 numaralı başvurunuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; 'na iletilmiştir. Bakanlıktan gelen cevaplar aşağıda yer almaktadır.

İlgili Mercilerin Cevabı:

25.01.2013
Sn Bakanımız, Yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalarımızı şu anda sürdürüyoruz. Bununla ilgili yasal düzenleme hazır.

İnşallah bu yasama yılı içerisinde, ya başında ya da sonunda bu sorunu çözeceğiz. Sözleşmeli dediğimiz zaman, şu anda bizim sistemimizde 156 bin sözleşmeli var. Bunlarla ilgili bazıların sözleşmeli kalma talepleri de var.

Bu boyutuyla da bir daha bu sözleşmelilik sistemimizi gözden geçirme imkanını elde etmiş olacağız. Ama vaadimiz olan yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personellerin kadroya alınması konusunda bir sıkıntı yok. Bununla ilgili düzenlemeyi yapacaklarını ifade etmiştir.
Çalışma Bakanlığı –

Bilginize sunar sistemimizi kullandığınız için teşekkür ederiz.

AK PARTİ GENEL MERKEZ

HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI

AKİM

--------------------------------------------------------------------------

Anladığım kadarıyla yerel yönetimde çalışanların kadro çalışmalarında herhangi bir sıkıntının olmadığını 4C’li çalışanların kadro çalışması ile ilgili bir beklemenin söz konusu olduğu ya da düşünüldüğü anlamını çıkarabiliriz. 4C’lilerle ilgili bir çalışma olmasaydı bu cevapta kesin ve net bir şekilde belirttirilirdi.

Eğer 4C’li çalışanlar seslerini yükseltebilirlerse kadro almaları an meselesi. Hele hele seçimler yaklaştıkça bu konunun gündeme sık sık gelmesi kadro önünü açacağına eminim.

Saygılarımla…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum