696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

696 KHK ile Kadroya Geçen İşçiler Bilgilendirme

Aile ve Çocuk Yardımının Kamu İşçilerine Ödenmesi

Asgari ücrette kaldırılan AGİ , yani Asgari Geçim indirimi ile malum tüm işçi arkadaşlar evli bekar çocuklu çocuksuz tüm işçi arkadaşlar aynı ücrete tabi.  

2024 yılı için belirlenecek Asgarî ücret görüşmelerin de , Aile ve çocuk yardımı ödemesi yapılması için yeni düzenleme yapılması elzemdir.

Aile ve çocuk yardımı  uygulaması bazı işçi sendikaların işyerindeki toplu iş sözleşmelerinde yer almış ve oradaki işçi arkadaşlarımız için uygulanmaktadır.

Bu talebimizin hem asgari ücret li calisanlar için hemde tüm bordrolu çalışanlar için ortak bir talep olduğuda aşikardır.

Bu gerekçelerle, özel sektör ve Bordrolu tüm kamu çalışanları( işçi, memur) asgari ücretlinin ilgili aydaki vergi istisnası na tabi ise aynı şekilde memurlar için ödenen aile yardımı maddesi  tüm asgari ücretli ozel ve kamu tüm bordrolu çalışanlar için de uygulanmalıdır.

İşçi işveren hükümet bu konuda gerekli çalışmaları yapmalı aile ve çocuk yardımı uygulaması yeni dönem belirlenecek Asgarî ücret ile birlikte hayata geçirilmesi adına yasal zeminin çalışması tamamlanmalıdır.

#2024AsgariÜcretAileveCocukyardımı

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum