İşçi kardeşlerim

Değerli işçi kardeşlerim.. Burada yapacağım bilgilendirmeyi kimse sağa sola çekmesin. Bizim amacımız işçiyi bilgilendirmek ve bazı konularda aydınlatmak.

İşçinin refah seviyesini daha yukarıya taşımaya katkı sağlamaktir. Bildiğiniz gibi gsb bakanlığında iki iş kolu ve haliyle iki sendika var. 10.iş kolunda iki yıldır bir yetki davası görülmekte ve işçiler mağdur edilmekte. 10.iş kolu mağdur olmasına rağmen 18.iş kolunda çalışanlardan daha avantajlı ve daha iyi sözleşmeye sahip olduklarını söylüyoruz.

Bunu söylediğimiz zamanda 10.iş kolunda çalışan arkadaşlarımızda şuanki maaş durumlarına bakıp bize kızıyorlar. Biz bu değerlendirmeyi yaparken profile objektif ve konuyu tam olarak değerlendiriyoruz.

Şuan da 18.iş kolunda çalışan işçilerin ücret zamların 10 iş kolunda çalışan arkadaşlar da kamu çerçeve Sözleşmesinin zam oranlarına göre alıyorlar. Sadece , yol ve sosyal yardım farklarını şuan alamıyorlar.

Tabi bunları almayacaklar anlamına gelmiyor. Bu dava sonuçlandığı zaman geriye dönük hepsinin farkları hesaplanıp işçinin hesabına yatirilacaktir. Gelelim asıl konuya.

Şuan 10 iş kolunda çalışanlarda, 18.is kolunda çalışanlarda (6 aylık enflasyon farkını almasına rağmen) brüt yevmiyeleri 333,60 tldir. 1 mart itibari ile 10 iş kolu 6 aylık enflasyon farkı alacak.

5 Aylık enflasyon farkı şuan 13,49 oldu. Özetle 1 mart itibari ile 10.is kolu, 18.is kolundaki çalışanları sadece çıplak ücrette 1000 TL nin üstünde fark atacak.

Ayriyeten kamu çerçeve sözleşmesinden çıkacak zam oranları ve HAKLARDA 10.is koluna aynen 1 mart itibari ile uygulanacaktır. Burada maaşları esitlemek için kamu çerçeve sözleşmesinden en az net 1000 TL farkı kapatacak bir taban ücreti alınması zorunlu hale geldi. Taban ücretin üstüne refah payı ve ilk 6 aylık ücret zammı uygulanır. Çoğu kez arkadaşlarımız gerek yorum olarak, gerekse paylaşım olarak 10 iş kolundaki çalışma saatlerine bağlı haftalık iki gün izin yapma istekleri olduğunu görüyoruz. Tabiki de haklılar da. Aynı  bakanlık iki farklı işleyiş. İnşallah yetkili sendikanın yapacağı yeni bir sözleşmede bu durumu dikkate alıp işçiyi memnun edecek bir sözleşmeye imza atılır. Sayglarimla

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.