4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

Kurumların çoğunda eski sisteme göre Tediyeler yatmıştır

Tediye ödemeleri an itibariyle yapıldı , tüm işçilere güle güle harcamak nasip olsun .

Kurumların bir çoğu sosyal güvenlik Bakanlığının görüş yazısına göre değil de eski sisteme göre TEDİYELERİ düzenlediklerini görüyoruz. 

Alttaki tabloda 166.80 TL yevmiye ye göre 6772 sayılı kanuna tabi kamu kurum ve kuruluşlarında işyerlerinde, gördugum kadarıyla iki farklı Uygulama olabilir dediğimiz oldu ve malesef uygulama da genel birlik sağlanamadı.

Bazı kurumlar TEDİYELERİ YENİ SİSTEME göre örneğin GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI, YAPAREN, BİR ÇOK KURUM İSE ESKİ SİSTEME GÖRE TEDİYELERİ YAPMIŞTIR 

Gelir idaresi Başkanlığı tarafından resmi gazete de yayımlanan tebliğe göre maaş ek ödeme vs toplamına vergi indirimi istisnası bir kez uygulanacak bunda herkes hem fikir , fakat maaş döneminde işçilere ödenecek  ilk Kazançtan , vergi istisnası uygulanması sonrasında aynı dönemde ki maaş ödemesinde kalan istisna ile vergi kesintisi yapılması genel bir görüş olarak değerlendirilmişti.

Aşağı tabloda yevmiye si 166.80 TL brüt üzerinden iki farkı Ödeme gerçekleşen işyerlerinde maaş ödemeleri ile her iki ayrı tediye ödemesi alan işçide toplam vergi indirimi mi aynı tutar da alacak bunun bir kez daha altını çizerek şunları da söyleyebilirim.

Yada size de söyleyebilirsiniz sabaha çıkacağımızin garantisi yok uygulama da birlik olsun , işçi arasında huzursuzluk çıkmasın da diyebilirsiniz.

Bu konuda Genel bir görüş yazısı belki yazılir , bu yeni sistem de ilk uygulama diyebiliriz.
29.04.2022 Nisan ayında ki ikinci tediye ödemesinde belki genel uygulama olabilir.

fb-img-1643358465853.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.