Gökhan Yurdagül

Gökhan Yurdagül

Masada Hükümet 4c'lilere kadro vermeli

Kaderlerine terk edilmiş 4c’liler!!!

Sendikalar 4c’lileri unutmayıp masada kadroları için direnmelidir. En azından 4c’lileri 4b statüsüne getirilmesini sağlamalı. İşte o zaman sendikaların zaferi olur. Yoksa 4c’lilere basit şeyler getirerek uyutulmasın durumda sendikaların yenilgisi demektir.

Kadro hakları ellerinden alınarak, köleliği itilen 4c’li çalışanların özlük hakları Sendikaların namus borçlarıdır. Masada bununla ilgili bir şey çıkmama durumunda 4c’li çalışan arkadaşların tepki olarak sendikalarından istifa etmelerini tavsiye ediyorum.

Buradan üç büyük sendikaya sesleniyorum o masadan 4c’lilere kadro almadan hiç olmazsa 4b’yi almadan o masada anlaşmaya varmayın. Artık köleliğe bu saçmalığa son vermelerini sağlayın.

Sendika boyun eğmek için kurulmadı; emek için,köleliğe son vermek için arka bahçe olmamak için kuruldu.

**********************************************************

Eğitim Bir Sen Sokaktaydı:

Haberleri görünce şok oldum. Yetkili sendika sokaklara inmiş. Ne kadar duygusal bir an yaşadım anlatamam. Gözlerim dolup taştı. İnanamadım gözlerime. Yetkiyi almak yada günah çıkarmak… Büyük bir mucize desek daha doğru olur kanımca.

Yetkiyi almak ve üyelerini kaybetmemek…Çocuk kandırır gibi açıklamalarda bulunmak. Yetki kaptırmamak için Eğitim Bir Sen’in son çığlıkları mı? İstifalar mı sokağa mı döktürdü? Geç olmadı mı?

Dikkatimi bir şey çekti. Sokağa dökülen sendikanın basın açıklamasından bir açıklama “Özür grubu tayin uygulamasında yaşanan mağduriyetler, kariyer basamakları uygulamasındaki belirsizlik, 4+4+4’le ilgili çelişkili açıklamaların toplumda ve eğitimcilerde oluşturduğu huzursuzluk gibi sıkıntıların altını çizdiğimiz eylemlerde, KİK toplantılarında imza altına aldığımız kararların bir an önce hayata geçirilmesini istedik.”

Bununla ilgili birkaç soru sormak istiyorum.

  1. Özür durumu tayinlerde yaşanan mağduriyetler… Yeni mi aklınıza geldi?
  2. 4+4+4 sistemini öven siz değimliydiniz? Göklere çıkarmadınız mı?
  3. Bu sistemde okul öncesi ve sınıf öğretmenlerin norm fazlası olmayacağını açıklayan ben miydim?
  4. Bunları düşünmeniz biraz geç olmadı mı?

 

Bir de şunu öğrenmek isterdim. Öğretmenlere ek ödeme verilmediğin  de ne yaptınız? Bence bu eylem için çok geç kaldınız. Ama eylemi görünce şok olmamak elde değil?

********************************************************************************

Kim Yetkili Sendika olacak?

Ayrı bir konu Sendikaların yetki alma yarışı. Seneye hayata girecek olan Aktif Eğitim Sen’in gücü nasıl etkiler sendikaları? Bir çok üyeyi götüreceği ve en çok ta Eğitim Bir Sen’i etkileyeceği kesin. Sendikalara olan güvenin azalması bu sene bir çok üyenin istifasına sebep oldu.

Toplu istifalar şuan yetkili olan Eğitim Bir Sen’i etkilediği kesin .Aslında sendikaların sokak eylemleri yetki almanın mücadelesi. Arık çalışanların daha bilinçli olduğu ortada. Bu sene Yetkiyi Türk Eğitim Sen’in alma olasılığı yüksek.

Özellikle 4+4+4 sistemini savunan ve sessiz kalan şuan Yetkili sendika Eğitim Bir Sen’i çok etkileyecek. Eğitim Sen’in üye sayısında bir artış olacak ama bu artış yetki almasına yeterli olmayacaktır. Bu yarış iki sendika arasında olacağı görünmekte.

Özellikle stajyerlerin dağılımı ve toplu sözleşme masası yetkiyi belirleyecektir.Şuan ibre Türk Eğitim Sen’den yana…

Seneye büyük sendikalar arasına Aktif Eğitim Sen’in de olacağı kesin…

*********************************************************

Tek bir ses, tek bir cümle:

Uyuma sendika üyene sahip çık….

Saygılarımla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum