MEB’in gizli belgesi: 5110

MEB Alan Değişikliğini öncelikle özür grubu yer değiştiremeyen öğretmenlere şimdi de il içi alan değiştirmek istemeyenlere açtı.

İki yer değiştirmede de;

“2.2. Talim ve Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarihli ve 80 sayılı Kararı ile 12/09/2012 tarihli ve 5110 sayılı mütalaası doğrultusunda 2012 yılına mahsus olmak üzere;

1- Sınıf öğretmenleri aşağıdaki öncelik sırasına göre;

a) Yüksek öğrenimleri diğer alanlara atanmaya kaynak teşkil edenler öğrenimlerine göre atanabilecekleri alana veya diplomalarında yazılı olan yan alana ya da öğretmen yetiştiren iki yıllık yükseköğretim kurumu mezunları lisans tamamladıkları alana,

b) Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği alanına, bu alanda boş norm kadro bulunmaması halinde Teknoloji ve Tasarım alanına alan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir.

2- Diğer alan öğretmenleri aşağıdaki öncelik sırasına göre;

a) Yüksek öğrenimleri diğer alanlara atanmaya kaynak teşkil edenler öğrenimlerine göre atanabilecekleri alana veya diplomalarında yazılı olan yan alana ya da aylık karşılığı okutabilecekleri dersin alanına,”

maddeleri dikkati çekti.

MEB, 5110 sayılı mütalaasına atıfta bulunurken bu mütalaa yazısını kamuoyu ile bugüne kadar paylaşmamıştır.

Bu gizlilik kafaları bulandırmaktadır. İlk etapta bakıldığında özellikle norm fazlası öğretmenleri eritmek adına düzenlenen bir mütalaa olduğunu düşünsek de gizli tutulması manidardır.

O mütalaa da ne yazmaktadır? Örneğin Teknoloji Tasarım’a yada Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliğine alan değiştirenleri bekleyen neler vardır? Bu alana atananlara hizmet içi eğitim öngörülüyor olabilir mi? Yada şartlı bir geçiş söz konusu olabilir mi?

Bu yazıya gizli diyoruz çünkü talep edenler olmuş fakat bu talep karşılanmamıştır.

MEB’in zaman kaybetmeden bu mütalaayı yayımlaması gerekir. Alan değiştirecek öğretmenin, kendisini neyin beklediğini bilmek gibi bir hakkı vardır. Bunu engellemeyenlerin böyle bir hakkı bulunmamaktadır.

En kısa sürede yayımlanması ümidiyle…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.