Gökhan Yurdagül

Gökhan Yurdagül

Son gündemi değerlendirme..

Seçimler yaklaştıkça müjdeler havada uçuşuyor. Yerel seçimin erkene alınması  şimdilik hükümetçe askıya alındı. Askıya alma sebebinin ne olduğu merak konusu. Acaba Sayın Başbakan bir anket çalışması mı yapmış?

Ankette çıkan oy oranlarında hükümetin oyunda bir düşüş mü vardı? Son çıkan haberler az da olsa onu göstermekte. Şehit haberleri ve özelikle zam haberleri hükümetin oyunu düşürmekte. Çalışma bakanının basında çıkan bomba müjdeli haberi seçim çalışması için ilk atılan adım diyebiliriz.

  Sözleşmelilerin kadroya alınması ile ilgili çalışmanın haziranda biteceği ve kadronun yolda olduğu müjdeli haberi seçim yakın olduğunun ilk habercisi. Ama bu süre içinde bir çok anket çalışması yapılacağına eminim. Yerel seçimde AKP’nin oyun düşeceği büyük ihtimal…

Çalışanların umduğu zammı alamaması, son zamanlarda akar yakıta,doğalgaza,gıdaya ve giyime yapılan zamlar AKP’yi seçim sürecinde zora sokacaktır. Son dönemlerde başbakanın çıkışları bir nebze de olsa oylarını yükseltmiştir. İsrail’in Filistin’i vurması ve başbakanın çıkışı seçimi muhakkak etkileyecektir.

Hükümetten bir çok müjdeli haberleri duyacağımız kesin gibi. 4C’li çalışanların bu seçim sürecinde kölelikten kurtulacağı ve o hak ettikleri statülere ulaşacaklarına inanıyorum. Muhalefetin erken seçime tam manasıyla destek vermesini aslında muhalefetin lehine olacağı ortada. Ancak sadece MHP’nin destek vermesi tam manasıyla doğru bir hamleydi.

Gerçekten muhalefet hükümetten oy kapmak istiyorsa  hamlelerini doğru zamanda yapmalı. Ben ana muhalefetin bazen AKP’nin düştüğü durumlarda istemeyerek onları kurtardığını düşünmekteyim. Hamlelerin doğru zamanda yapılması ve her şeye bilinçsizce muhalefetten çok akıllıca düşünerek muhalefet yapılmasını daha doğru buluyorum.

Başta belirttiğim gibi müjdeli haberleri çok duyabiliriz. Özellikle Şubat ayında öğretmen atamasının olup olmayacağı ve eş durum tayinleri?

Şubat ayında eş durumu tayini olabilmesi için Bakanın sıkıştırıldığını ve buna bağlı olarak da Şubat ayında tahmini olarak 13.000 – 15.000 civarı bir atamanın olması an meselesi. Oradan da bir müjdeli haber çıkacak gibi. Basında ki haberler bize bunu göstermekte.

24 Kasım öğretmenler günün de öğretmenlere bir ikramiyenin verilmesi çok zor. Yıllardır bu şekilde çıkan haberlerin asparagas olduğunu çok gördük.Umarım bu yıl bu haber gerçek çıkar.Az da olsa öğretmenlerimiz bu günde hatırlanır.Bir de öğretmenlerin maaşlarında da bir iyileştirmen olması gerekmekte.

Hükümetin bu yönde adım atması ve öğretmeni eleştiren bir bakan profilinden derhal vazgeçmesi şart. Bu şekilde devam edilirse öğretmenin itibarının yerlere kadar düşeceği, gün gibi ortada. 4+4+4 sistemindeki sorunlar da cabası…

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum