ÜNİVERSİTE 4/D SAĞLIK İŞÇİLERİ ADALET İSTİYOR

Her akşam Toplu Sözleşme imzalanana kadar saat 21.00 'da Twitter'da #ÜnivSağlıkişçileriAdaletistiyor hastagi ile desteklerinizi bekliyoruz.

 THİS'in Üniversite hastanelerinde çalışan işçilerin toplu sözleşmesi ile Sağlık Bakanlığı'nın toplu sözleşmesi ile alakası yoktur. 609d76357f3c8.jpg

ARADAKİ FARK İÇİN İŞÇİLER İSYAN EDİYOR

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan , Çalışma Bakanımız Sayın Vedat Bilgin ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya çağrı yapıyor ve bu adaletsizliğe son vermelerini arzu ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 05.07.2017 tarihinde 4D işçi kadrosunu açıkladığında çok sevinmiştik.

Biz Üniversite Sağlık işçileri olarak Sağlık Bakanlığındaki sağlık işçilerinin Toplu Sözleşmesinin aynısını istiyoruz. Ayrıca 11 saatten fazla çalışma engelinin kaldırılmasını talep ediyoruz. Çünkü Uluslararası Çalışma Örgütü(İLO) ’nun tüzüğünde de ve Türkiye Cumhuriyeti’nde sağlık çalışanları 11 saatten fazla çalışamaz diye bir ibare yoktur. Bir önceki Aile Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk Hanıma İLO’nun evrağınıda iletmiştik. Maalesef pandemiden dolayı gündeme bir türlü gelmedi. Şimdi de Sayın Vedat Bilgin'den  11 saat engelini ve haftalık 657 devlet memuru çalıştığı gibi haftalık 40 saat çalışmayı talep ediyoruz. Takdir edersiniz ki bir işyerinde çalışma barışı olması için haftalık biri 45 saat yerine 40 saat olması gerekiyor. 

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.