Eş Durumu Atamaları 3.kez Olacak mı?

31 Ağustos Cuma günü bakanlığın ek yerleştirme yapacağına ilişkin bir açıklama yapmıştık. Bu açıklamanın kapsamı cuma itibari ile ilk başvuruda özrü kabul edilmiş öğretmenlerdir. Yer değiştirme işlemi içinde bulunduğumuz hafta içinde (ilk atamalar yapılmadan) gerçekleşecekti. Pazartesi günü bakan ağzından da sağlık ve eş özrü mağdurlarının AZAMİ ölçüde yeniden değerlendirileceği ifade edilmiştir. Bu noktada kandırılmış bir sendika, aldatılmış bir sendikacı yoktur.

Özrü kabul edilmiş, yer değiştirememiş öğretmen sayısında da bir kaç yüz kişi eksik-fazla yanlışlık yoktur. Hafta başında gerçekleşebilecek şekilde hazırlıklar yapılmışken, ek yerleştirmenin 10 eylül sonrasına bırakılmasının gerekçesini kesin olarak bilmemekle birlikte eski bakanların yeni bakan üzerinde yarattığı duygusal bir etki olduğunu düşünebiliriz. Bundan sonrası için “ne yapabiliriz” sorusuna da dünkü basın açıklamamızda yer verdik. Aynı bilgilendirmeyi diğer eğitim sendikalarının da yapmasını, bir ek yerleştirme olacak veya olmayacak şeklinde bilgi-görüş paylaşmasını da hala bekliyoruz.

Manzaraya bakılınca konuyla ilgili bakanlıktan bilgi alan, soru soran, aldığı yanıtları mağdurlarla paylaşan tek yapı olmanın rahatsızlılığını duyuyoruz. Şahsıma ve sendikama yüklenen misyonu abartılı bulduğumu söylemek isterim. Çabamız ve oluşan kamuoyu baskısındaki rolümüzü, bakanlığın ilgili çalışmadaki rolümüzü değerlendirirken de asla mütevazi olmayacağım. 31 Ağustosta nihayete erecek bir özür atamasını 10 eylül sonrasına da kalsa 3. bir yerleştirmeye taşıdık. Yanı sıra ne AES’e emanet ettiğiniz bir temsil yetkisi var, ne de ben Milli Eğitim Bakanıyım. Özelde benden, genelde sendikamdan beklentilerinizi bu nesnel gerçekler ile şekillendirmeniz yerinde olacaktır.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak bu güne gelinceye kadar yürüttüğümüz şeffaf çalışma etiğini sürdürecek, yeni bir bilgilendirme yapmamız gerektiğinde bunu resmi sitemiz üzerinden yapacağız. “Bir haber var mı” sorularını binlerce kez sormanız size yeni bir haber bulup buluşturacağımız anlamına gelmez. Özelden veya telefonda verebileceğimiz bir bilgi varsa bu bilgilendirme genele hitaben yapılacaktır.

Tüm gelişmelerin ve bilgilendirmelerimizin ışığında 10 eylül sonrasını beklemek, ücretsiz izne ayrılmak, rapor almak, dava açmak vs gibi kararları sizin adınıza da, üyelerimiz adına da biz alamayız. Süreç nihayete erdiğinde sonuç iyi olursa Allahtan, kötü olursa bizden olsun varsın. Biz bir duygusallığa, popülizme kapılarak iş yapamayız. Her an sanal ortamlarda olup fallar açamayız, dertleşemeyiz. Sayısı 1000 leri aşan her maile, bazılarına tekrar tekrar yanıt yazarak bakanlıkla mücadele edemeyiz. Madem ki biz öğretmeniz, yetişkin olduğumuz kadar, resmi açıklamalarımız hala sitemizde, verdiğimiz sözler hafızada iken; herkes kendi sorumluluğunu almalıdır diye düşünüyorum. Müjdeciler ve kara haberciler çözüme yürümemize bilerek veya bilmeyerek engel olur. Biz “ya hep beraber, ya hiç birimiz” diyerek yola çıkmıştık. Sendikacılara, sendikalılara, sendikasızlara, sızlananlara diyorum ki ya bir yol açın, ya da yolumuzdan çekilin…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum